SV Urk
Vormtweg 7D
8321 NC Urk

facebook

twitter

youtube


Wie had dat gedacht: Urk - Ajax

De slogan "Wie had dat gedacht ..." is populair binnen de reclamewereld van vandaag de dag. Maar de kreet gaat zeker op voor sv Urk, nadat de KNVB loting donderdagavond 25 september 2014 heeft bepaald dat de meest bekende profclub Ajax naar Urk komt voor de derde ronde in de Amstelcup. De wedstrijd wordt gespeeld op sportpark De Vormt op 28 oktober a.s. aanvang 18:30 uur.

 

Ajax stond op het verlanglijstje als tegenstander voor het 75 jarig bestaan van sv Urk in 2015. Contacten hierover waren al gelegd met oud Urker trainer en nu Ajax-trainer Hennie Spijkerman. Maar de laatste berichten lieten al doorschemeren dat dit waarschijnlijk niet door zou gaan.

 

Wie had dat gedacht... Ajax komt toch naar het eiland. Er worden uiteraard veel toeschouwers vanuit Urk en de ruime regio verwacht. Het zal duidelijk zijn dat dit spektakel voor voorbereiding vergt. Overleg met Gemeente, politie, Ajax en KNVB gaat plaats vinden op 8 oktober aanstaande. Openbare orde, veiligheid, televisieopnames, parkeergelegenheid, ontvangst gasten en KNVB vertegenwoordigers zijn van die punten die alle aandacht verdienen. Later komen wij hier op terug.

 

De sociale media (telefoon, twitter, facebook, sms- en mailberichten e.d.) komen massaal op gang. Bestuur, trainersstaf, spelers en supporters van beide clubs reageren enthousiast. Een scenario om van te dromen en zal menigeen slapeloze uurtjes hebben bezorgd. Wie had dat gedacht ... en toch is het realiteit: het grote Ajax komt naar Urk met als bijkomstig affiche met Urker achternamen: "De Boer versus De Boer". Trainer Rolf de Boer mag het met zijn jongens opnemen tegen de beste voetballers van trainer Frank de Boer.