SV Urk
Vormtweg 7D
8321 NC Urk

facebook

twitter

youtube


Toelichting kaartverkoop bekerduel sv Urk - Ajax

Na vragen over de kaartverkoop voor de wedstrijd S.V. Urk – Ajax, geeft de KNVB graag een toelichting daarop. De aanklager betaald voetbal legde Ajax op 25 september 2014 de straf op dat de Amsterdamse club geen uitpubliek mee mag nemen naar de eerstvolgende uitwedstrijd in het bekertoernooi. Na loting bleek dat de wedstrijd tegen S.V. Urk te zijn.

 

Voorwaarden aan kaartverkoop

De straf houdt in dat Ajax geen kaarten mag verkopen voor deze wedstrijd en deze straf blijft gehandhaafd. Dit houdt ook in dat er geen vervoer en overige dienstverlening zal plaatsvinden vanuit Ajax. In de geest van de straf heeft S.V. Urk in overleg met de gemeente, KNVB en Ajax besloten de beschikbare kaarten onder de volgende voorwaarden te laten plaatsvinden:


- De leden van S.V. Urk hebben als eerst de mogelijkheid kaarten te kopen.

- Vervolgens worden de kaarten alleen aangeboden aan leden van de businessclub.

- De overgebleven kaarten worden op drie avonden en alleen in de kantine van S.V. Urk verkocht. De koper moet hierbij legitimatie kunnen tonen en kan maximaal twee kaarten kopen. De gegevens van de koper worden op kaartnummer geregistreerd.

 

Door deze voorwaarden is de kaartverkoop voor mensen binnen de regio Urk laagdrempelig. Tegelijkertijd blijft het voor S.V. Urk met deze maatregelen mogelijk een voetbalfeest te maken van de wedstrijd tegen Ajax, zoals dat voor amateurverenigingen in het bekertoernooi hoort te zijn. 

 

Straf is voor de club

Met de straf beoogde de aanklager niet dat het volledig is uitgesloten dat er onder de toeschouwers mensen zitten met een voorkeur voor Ajax. Goed voorstelbaar is bijvoorbeeld dat er onder de leden van S.V. Urk ook fans van Ajax zijn, omdat fans van Ajax in heel Nederland wonen. De opgelegde straf, is een straf voor de club in plaats van een straf voor alle individuele fans van Ajax in Nederland. Veel individuele daders zijn al gestraft door middel van een stadionverbod. Door de straf kan Ajax als club geen kaarten verkopen en die manier zelf geen fans meenemen. Wel zullen alle partners streng toezien op zwarthandel van kaarten.