SV Urk
Vormtweg 7D
8321 NC Urk

facebook

twitter

youtube


Zure nederlaag van Urk tegen Sparta Nijkerk

Urk is er niet in geslaagd zich zaterdag in de uitwedstrijd tegen Sparta Nijkerk definitief veilig te spelen. Een doelpunt van de thuisploeg net na rust van Sebastian van Kammen bleek voldoende om de drie punten in Nijkerk te houden.

Het begin van de wedstrijd was hoopvol voor Urk. Al na vier minuten kreeg Riekelt Nentjes een dot van een kans, maar zijn schot uit een voorzet van Jelle de Boer verdween langs de verkeerde kant van de paal. De gastheren waren veelvuldig in balbezit, maar konden door vroeg storen van Urk amper een fatsoenlijke aanval opzetten. Als het al gevaarlijk leek te worden, kwam dat vaak door het spelen van een lange bal, maar was er meestal een Urker verdediger die het gevaar wist te elimineren. Natuurlijk kreeg Sparta Nijkerk een aantal kansen, maar dat waren hoofdzakelijk schoten van afstand, die echter geen probleem waren voor doelman Lucas Visser, die de zieke Cornelis Koffeman meer dan verdienstelijk wist te vervangen. Zo kabbelde de wedstrijd richting het rustsignaal, met wat kansjes voor beide elftallen, tot één minuut voor rust opnieuw een lange bal achter de verdediging van Urk viel. Klaas Kramer en Ali Alkan vochten een sprintduel uit, dat gepaard ging met het nodige duw- en trekwerk van beide kanten. De aanvaller van Sparta Nijkerk ging heel slim neer in het strafschopgebied, en werd daarvoor beloond met een strafschop. Heel Urk ontplofte echter, toen scheidsrechter Schaper ook nog een rode kaart toonde aan Klaas Kramer. Gelukkig voor Urk werd de strafschop van Ali Alkan gestopt door doelman Lucas Visser.

Trainer Lucas Hoekman wisselde in de rust middenvelder Albert Hoekman en bracht verdediger Maarten Dijkhuizen in het veld. Er was echter amper een minuut gespeeld, toen de thuisclub op voorsprong kwam. Een slim passje kwam terecht bij Sebastian van Kammen, die van dichtbij doelman Lucas Visser wist te verschalken. Urk was allesbehalve aangeslagen, en leek twee minuten later al weer op gelijke hoogte te komen, toen een schot van Jelle de Boer via de onderkant van de lat, volgens velen vanachter de doellijn, weer het veld in sprong. Zowel de scheidsrechter als zijn assistent lieten echter doorspelen. Trainer Lucas Hoekman was het in woord en gebaar niet eens met die beslissing, en mocht het verdere van de wedstrijd achter de afrastering toekijken. Na een klein kwartier spelen opnieuw pech voor Urk, toen een kopbal van Dick Hakvoort van de lijn werd gehaald. Ook de gastheren kregen in het verdere verloop van de tweede helft een aantal hele goede kansen, maar stranden steeds doelman Lucas Visser, die zich niet voor een tweede keer liet passeren. Het alles of niets offensief tijdens de laatste tien minuten, met Johan Loosman en Teun Hakvoort als extra aanvallers, leverde voor Urk niets op, zodat het voor de tweede keer dit seizoen met het kleinst mogelijke verschil van Sparta Nijkerk verloor.

Agenda

dinsdag 11 dec 2018 - 19:30 uur
BCU wijnproeverij
donderdag 13 dec 2018
Uitgifte clubblad "Nor Vuuren"
vrijdag 14 dec 2018 - 17:00 uur
DB Overleg
zaterdag 15 dec 2018 - 14:30 uur
SC Genemuiden - Urk 1
maandag 17 dec 2018 - 19:30 uur
AB-vergadering

SV Urk TV

URK1- AJAX


SV URK - WHC

URK - STAPHORST