SV Urk
Vormtweg 7D
8321 NC Urk

facebook

twitter

youtube


Urk en Eemdijk in evenwicht

Het was niet allemaal even fraai wat Urk en Eemdijk gisteren lieten zien op sportpark "De Vormt", maar de enorme inzet van beide, aanvallend ingestelde, ploegen maakte veel goed. Tot het laatste fluitsignaal bleef het spannend. Uiteindelijk eindigde de wedstrijd in een 2-2 gelijkspel.

De gasten uit Eemdijk waren vooraf al verzekerd van nog een jaar Hoofdklassevoetbal, maar wie had gedacht dat de ploeg het daarom rustig aan zou doen, kwam bedrogen uit. Daar waar mogelijk zocht de ploeg van de afscheid nemende trainer Ulrich Landvreugd de aanval, en omdat ook Urk in alles aanvallend dacht, werden de liefhebbers van offensief voetbal op hun wenken bediend. Er zat heel veel tempo in de wedstrijd, maar dat zorgde ook veel heel veel slordigheden. Ondanks dat, waren er genoeg kansen voor beide elftallen om op voorsprong te komen. Zo kregen Gerrit Tol en Hessel Snoek namens Urk mogelijkheden de score te openen, en waren Fouad Belarbi en Jan de Graaf namens Eemdijk bijna succesvol. Zowel Cornelis Koffeman als Gerben Ruizendaal waren echter het eerste half uur niet te passeren. Na vijfendertig minuten kwamen de gasten op voorsprong. Een corner van Eemdijk werd heel ongelukkig verlengd door Jelle de Boer, waardoor de bal in de verste hoek achter Cornelis Koffeman in het doel viel. Heel lang kon Eemdijk niet genieten van de voorsprong. Nog voor het rustsignaal van de prima leidende scheidsrechter Boringa, was het Riekelt Nentjes die met een prachtig afstandsschot Urk weer op gelijke hoogte bracht.

Na rust veranderde er weinig aan het spelbeeld. Optisch was er dan misschien een overwicht voor Eemdijk, maar verder dan een terecht afgekeurd doelpunt kwamen de gasten in het eerste deel van de tweede helft niet. Beide ploegen kregen opnieuw een aantal mogelijkheden om op voorsprong te komen, en het was uiteindelijk Urk dat na zeventig minuten op 2-1 wist te komen. Dick Hakvoort veroverde op het middenveld de bal, en stuurde Hessel Snoek alleen richting doelman Ruizendaal. Die was kansloos op de droge schuiver van de Urker aanvaller. Net als Eemdijk in de eerste helft, wist ook Urk de voorsprong niet lang vast te houden. Vijf minuten later was het Fouad Belarbi die vanaf links met een diagonaal schot doelman Cornelis Koffeman kansloos liet. Beide ploegen wensten geen genoegen te nemen met een gelijkspel, maar ondanks verwoede pogingen slaagden beide teams er niet in om nogmaals te scoren, en eindigde de wedstrijd in een 2-2 gelijkspel.

Agenda

zaterdag 20 apr 2019 - 15:00 uur
Urk 1 - Sparta Nijkerk
donderdag 25 apr 2019
Uitgifte clubblad "Nor Vuuren"
vrijdag 26 apr 2019 - 08:15 uur
Papierinzameling
maandag 29 apr 2019 - 19:30 uur
AB-vergadering
vrijdag 03 mei 2019 - 17:00 uur
DB Overleg

SV Urk TV


SV Urk - SDC Putten

SV Urk - ACV Assen