SV Urk
Vormtweg 7D
8321 NC Urk

facebook

twitter

youtube


Gelijkspel tegen DOVO genoeg voor nieuw seizoen Hoofdklasse

Urk is er vanmiddag in geslaagd om op eigen kracht handhaving in de Hoofdklasse B te bewerkstelligen. In Veenendaal werd knap met 1-1 gelijkgespeeld tegen de nummer twee DOVO. Na een vroeg opgelopen achterstand, was het Klaas Kramer die tien minuten voor tijd de gelijkmaker wist binnen te koppen.

Er waren amper twee minuten gespeeld, toen Urk al tegen een achterstand moest aankijken. Aanvoerder Gert Jan Nagel schoof de bal pardoes in de voeten van Joshua Patrick, die alleen voor Cornelis Koffeman geen problemen had om DOVO op een 1-0 voorsprong te schieten. De wedstrijd lag dus al heel vroeg open, maar vreemd genoeg gebeurde er vrijwel niets meer tijdens de eerste helft. Urk had zichtbaar moeite, zeker in aanvallende zin, met het 4-4-2 systeem waar deze wedstrijd voor was gekozen. Hessel Snoek en Jelle de Boer werkten zich een slag in de rondte, maar kregen te weinig ondersteuning van het middenveld om ook daadwerkelijk voor gevaar te kunnen zorgen. Een schotje van Riekelt Jan Brands op het doel van DOVO was zo'n beetje het enige wapenfeit van de Urker ploeg. Ook DOVO stelde flink teleur. De ploeg was wel veel in balbezit, maar deed daar helemaal niets mee. Het was dan ook niet verwonderlijk, dat de rust aanbrak met een 1-0 voorsprong voor de thuisploeg.

In de rust wijzigde Urk het spelsysteem naar een veel aanvallender 3-4-3 formatie, maar vooralsnog leverde dat weinig op. In tegendeel, de ploeg van trainer Lucas Hoekman mocht niet klagen, dat de aanvallers van DOVO het vizier niet op scherp hadden staan. Maar liefst drie keer werd Urk gered door de paal, en ook doelman Cornelis Koffeman hield met een aantal mooie reddingen de Veenendalers van scoren af. Naarmate de tweede helft vorderde werd Urk aanvallend wel steeds dreigender, maar de meeste acties stierven in schoonheid. Breekpunt in de wedstrijd was de keiharde overtreding van Becir Ogric op Hessel Snoek. De verdediger van DOVO kon met rood vertrekken, maar ook Hessel Snoek moest met een brancard van het veld worden gedragen, en zal dit seioen niet meer in actie komen. Omdat Urk al drie keer had gewisseld, ging de wedstrijd verder met tien tegen tien. De vrije trap werd genomen door Riekelt Nentjes, en prachtig binnen gekopt door Klaas Kramer, die als vervanger van Gert Jan Nagel binnen de lijnen was gekomen. De laatste tien minuten probeerde DOVO nog van alles om de volle winst te pakken, maar de Urker ploeg toonde zich onverzettelijk. Sommige spelers liepen op hun tandvlees, maar toonden aan mentaal uitstekend in elkaar te zitten. Er werd voor elke meter gevochten, en het eindsignaal van scheidsrechter de Winter werd met gejuich ontvangen. Op eigen kracht werd opnieuw een jaar Hoofdklassevoetbal veilig gesteld.