SV Urk
Vormtweg 7D
8321 NC Urk

facebook

twitter

youtube


Urk verliest laatste wedstrijd van Apeldoorn

Urk heeft de laatste wedstrijd in de Hoofdklasse B met 1-3 verloren van Apeldoorn. Geen afscheid met een overwinning voor trainer Lucas Hoekman en aanvoerder Gert Jan Nagel. De bezoekers konden na afloop feest vieren, omdat het vervangend periodewinnaar werd, en de komende tijd mag strijden om een plekje in de derde divisie.

Vanaf het eerste fluitsignaal van de prima leidende scheidsrechter Ritmeester lag het initiatief bij het elftal van trainer Peter Boeve. Het was duidelijk te merken dat de bezoekers nog iets te winnen hadden. Urk zag vooral in de eerste helft geen kans de wedstrijd een andere draai te geven, en liep hoofdzakelijk achter de tegenstander aan. Het was eigenlijk nog verwonderlijk, dat de gasten pas op slag voor rust op voorsprong wisten te komen. Urk verloor de bal ter hoogte van de zestienmeter van Apeldoorn, en zag nog geen tien seconden later Frank Boers de 0-1 aantekenen. Daarvoor had Apeldoorn al diverse mogelijkheden gehad om op voorsprong te komen, maar Dick Hakvoort en Jelle de Boer kopten ballen van de lijn, en ook doelman Cornelis Koffeman had een aantal knappe reddingen in petto. Het was tekenend voor Urk, dat het pas een paar minuten voor rust de eerste kans kreeg.

Na rust waren er wat meer aanvallende inspiraties bij Urk te zien, en was de wedstrijd wat meer in evenwicht. Tien minuten na rust leek Apeldoorn de wedstrijd al in een vroeg stadium te beslissen. Een fout achterin bij Urk leverde Apeldoorn een strafschop op, die werd benut door Richard van Schooten. De wedstrijd kabelde daarna een tijdje door. Na een minuut of twintig spelen waren bij beide ploegen wat wisselingen geweest. Urk greep wat meer het initiatief om toch te proberen de aansluitingstreffer te maken, maar het moest wel heel attent blijven bij de gevaarlijke uitvallen van Apeldoorn. De 1-2 viel toch nog vrij plotseling, toen Jelle de Boer aan de rechterkant werd weggestuurd, en zijn voorzet kon simpel door Lucas Nagel worden binnen geschoten. Urk geloofde er weer in, maar ook Apeldoorn was gelijk weer wakker geschud. Drie minuten voor tijd was het Steven van Es die een voorzet bij de eerste paal wist binnen te tikken, en zo de stand op 1-3 bracht. Een minuut later was daar de publiekswissel voor Gert Jan Nagel, die na veertien seizoenen afscheid nam. Een prachtige staande ovatie van het aanwezige publiek, als dank voor zijn inzet voor het eerste elftal van Urk, viel hem ten deel.

Ondanks de nederlaag, toch tevreden gezichten bij Urk. De ploeg wist zich op eigen kracht te handhaven in de Hoofdklasse en speelde altijd aanvallend en aantrekkelijk voetbal, met een elfde plaats als resultaat.

Agenda

zaterdag 20 apr 2019 - 15:00 uur
Urk 1 - Sparta Nijkerk
donderdag 25 apr 2019
Uitgifte clubblad "Nor Vuuren"
vrijdag 26 apr 2019 - 08:15 uur
Papierinzameling
maandag 29 apr 2019 - 19:30 uur
AB-vergadering
vrijdag 03 mei 2019 - 17:00 uur
DB Overleg

SV Urk TV


SV Urk - SDC Putten

SV Urk - ACV Assen