SV Urk
Vormtweg 7D
8321 NC Urk

facebook

twitter

youtube


Gaat het amateurvoetbal “op de schop”

Die vraag staat centraal gedurende de komende weken, waarin volop gesproken wordt over de nieuwe opzet van de KNVB om beloften teams van de BVO’s te introduceren binnen het amateurvoetbal.

Samenvoeging:
Een van de maatregelen was de menging van zondag- en zaterdagvoetbal (hoofdklasse). Maar vanuit de hoofdklasse heeft 90% van de deelnemende zaterdagverenigingen ‘nee’ gestemd tegen dit voorstel en daarom gaat dit het komende seizoen nog niet door. De tijd was te kort en er was te weinig draagvlak. Dit voorstel wordt wel weer het komende seizoen besproken om te kijken of het toch van de grond te tillen is voor seizoen 2018-2019.

Beloften teams:
Ook is de KNVB van voornemens om het komende seizoen een aparte klasse toe te voegen (zgn. reserve hoofdklasse) waarin 18 beloften teams van BVO’s worden gestald. Hiervan promoveren er 6 naar de hoofdklassen in het seizoen 2018-2019. Na het seizoen 2019-2020 degraderen er 2 beloften teams weer naar die groep en promoveren er ook weer twee. De KNVB heeft hierover met de BVO’s al een compromis gesloten met als tegenprestatie dat de eisen voor contractspelers binnen het amateurvoetbal zijn versoepeld.
Dus het aankomende seizoen gaat de competitie nog een normaal verloop krijgen. Echter vanuit de amateurverenigingen zal ongetwijfeld een bezwaar worden ingediend tegen al deze plannen en voorstellen een daar zal Sv Urk zich achter scharen. In de wandelgangen wordt al geopperd om het amateurvoetbal los te weken van de KNVB en als zelfstandige organisatie voort te gaan.

Kaartenstaffel:
De gele kaarten binnen de hoofdklassen gaan het komende seizoen als volgt werken:
De speler die vijf gele kaarten heeft ontvangen , krijgt een schorsing en daarna bij 7, 9, 11, enz.
Als een speler twee gele kaarten in één wedstrijd krijgt, dan wordt hij/zij automatisch de volgende wedstrijd geschorst (en krijgt een voorstel van de aanklager) maar deze kaarten tellen niet mee voor je totaal. De kaarten in de bekercompetitie en nacompetitie gelden niet voor de gewone competitie (alleen voor de beker)

Agenda

dinsdag 11 dec 2018 - 19:30 uur
BCU wijnproeverij
donderdag 13 dec 2018
Uitgifte clubblad "Nor Vuuren"
vrijdag 14 dec 2018 - 17:00 uur
DB Overleg
zaterdag 15 dec 2018 - 14:30 uur
SC Genemuiden - Urk 1
maandag 17 dec 2018 - 19:30 uur
AB-vergadering

SV Urk TV

URK1- SPARTA NIJKERK


SV URK - WHC

URK - STAPHORST