SV Urk
Vormtweg 7D
8321 NC Urk

facebook

twitter

youtube


Urk 1 pakt periodetitel

Het vlaggeschip van SV URK heeft zaterdag uitstekende zaken gedaan in de 1e klasse E. Met een 3-1 overwinning werd niet alleen afstand genomen van de achtervolgende ploegen maar ook de 1e periodetitel binnen gehaald. Een prima stap in de doorontwikkeling van het team. Urk moest vol aan de bak tegen Omlandia. De 1e helft was het vooral knokken om overeind te blijven op het hobbelige veld tegen de stevig spelende thuisploeg. Urk bleef rustig en liet de bal veel rond gaan. Na de rust forceerde Urk de beslissing door vrij snel twee keer te scoren. Daarmee kwam voor Urk de ruimte om te voetballen en het gecontroleerd af te maken. Een knappe prestatie van de mannen van Rolf de Boer.

Het ging er vrij stevig aan toe in de eerste helft. De thuisploeg speelde een fysiek spel en probeerde Urk daarmee uit balans te krijgen. Urk probeerde via de zijkanten te voetballen maar kwam er moeilijk door. Over rechts lukte het af en toe, maar over links had William de Boer het moeilijk tegen de op de rand spelende rechtsback. Het was dan ook niet vreemd dat hij er later uit moest na 2x geel. Urk probeerde te voetballen, maar dat was lastig. Een paar kleine kansjes waren het resultaat.

Na de rust kwam Urk gedreven uit de startblokken, op jacht naar een snelle goal. De tweede aanval was meteen raak. Via een combinatie over links kwam de bal bij rechtsbuiten Hessel Snoek. Deze schoot beheerst binnen. Urk rook de winst en ging door met vlot combinerende aanvallen. Bij een van die aanvallen werd hands gemaakt in het strafschopgebied van de thuisploeg. William de Boer schoot de bal beheerst binnen, 0-2. Hierna ging de thuisploeg wat meer druk naar voren zetten en kwam er ruimte voor de Urker aanvallers.

De 3-0 kwam ook tot stand na een vlot gecombineerde aanval. Het was opnieuw Hessel Snoek die de trekker kon over halen. Daarmee was de strijd beslist. De frustraties liepen daarna wat op bij de thuisploeg. Vooral richting de, overigens uitstekend fluitende, scheidsrechters. Uiteindelijk wist de thuisploeg nog te scoren uit een klutssituatie, maar dat mocht de pret voor Urk niet drukken. Het eerste resultaat van dit seizoen is binnen, een periodetitel die in ieder geval recht geeft op de play-offs voor promotie. Ook de penningmeester was daar blij mee.

Het behalen van de periodetitel en de plek op de ranglijst onderstrepen nog eens dat de selectie van Rolf de Boer op de goede weg is. De jonge ploeg ontwikkelt zich door. Na het eerste seizoen in de 1e klasse met een verjongd team worden stappen gezet in de goede richting. Uiteraard zijn er nog stappen te maken op diverse terreinen, maar toch! Het is van belang deze ontwikkeling door te zetten met het ultieme doel voor ogen, zoals eerder deze week verwoord door de trainer, namelijk het kampioenschap in 1E.

 

Agenda

zaterdag 20 apr 2019 - 15:00 uur
Urk 1 - Sparta Nijkerk
donderdag 25 apr 2019
Uitgifte clubblad "Nor Vuuren"
vrijdag 26 apr 2019 - 08:15 uur
Papierinzameling
maandag 29 apr 2019 - 19:30 uur
AB-vergadering
vrijdag 03 mei 2019 - 17:00 uur
DB Overleg

SV Urk TV


SV Urk - SDC Putten

SV Urk - ACV Assen