SV Urk
Vormtweg 7D
8321 NC Urk

facebook

twitter

youtube


Oefenwinst Urk op ONS Sneek

Urk heeft vanmiddag een meer dan verdiende 3-0 overwinning behaald in de oefenwedstrijd tegen ONS Sneek. Voor rust kwam Urk op een 2-0 voorsprong door doelpunten van Hessel Snoek en Jan van Slooten. Na rust was het opnieuw Hessel Snoek de wist te scoren, en zo de eindstand op 3-0 wist te brengen.

Aan niets was te zien, dat tegenstander ONS Sneek een klasse hoger speelt dan Urk. In tegendeel. Op het eerste kwartier na, was Urk het resterende deel van de wedstrijd de betere ploeg. De Snekers kwamen slechts zelden gevaarlijk in de buurt van het Urker doel. In de eerste helft was het één keer gevaarlijk met een vrije trap, en in de tweede helft moest Maarten Dijkhuizen doelman Lucas Visser te hulp schieten om een doelpunt te voorkomen. Urk had tijdens het eerste deel van de wedstrijd ook moeite om gevaarlijk voor het doel van ONS te komen. De twee keer dat dat wel gebeurde was het ook twee keer raak. Na ruim een half uur was het Hessel Snoek die attent reageerde op een prachtig passje van Riekelt Nentjes, en de bal hard achter doelman Huisman schoot. Op slag van rust was het Jan van Slooten die perfect getimed een voorzet van Marinus Snoek diagonaal in het doel kopte.

Na rust bleef de verwachte aanvalsgolf van ONS uit, mede doordat Urk gedisciplineerd en aggressief op de bal bleef voetballen. Natuurlijk ging er ook het een en ander niet goed, maar omdat de ploeg van trainer Richard Karrenbelt het veld niet te groot liet worden, kon er bij balverlies heel snel worden geschakeld en gecorrigeerd worden. Het derde doelpunt van Urk was een goed voorbeeld van aanvallend doorzetten en niet te snel opgeven. Na twintig minuten leek een voorzet van Riekelt Nentjes op niets uit lopen, maar Hessel Snoek gaf niet op, en kon van dichtbij de 3-0 aantekenen. Ondanks het feit dat er driftig werd gewisseld door beide ploegen, bleef Urk de bovenliggende partij. Gescoord werd er echter niet meer.