SV Urk
Vormtweg 7D
8321 NC Urk

facebook

twitter

youtube


Urk hard onderuit tegen Genemuiden

Urk is zaterdag tegen een harde 4-1 nederlaag aangelopen in de uitwedstrijd tegen Genemuiden. De ploeg van trainer Richard Karrenbelt liep vrij vlot in de eerste helft achter de feiten aan toen het op een 2-0 achterstand was gekomen. In de tweede helft waren er wel pogingen om de achterstand ongedaan te maken, maar toonde Genemuiden zich veel effectiever in het benutten van de kansen. De Urker eer werd gered door Gerrit Tol.

Beide ploegen begonnen gretig aan de wedstrijd, en kwamen beide een paar keer gevaarlijk door richting het doel. Na een kwartier kwam Genemuiden op voorsprong door een vrije trap van Omar Kavak. De bal raakte de onderkant van de lat, maar kwam terug in het veld nadat het de achterlijn had gepasserd. Op advies van zijn assistent kon scheidsrechter Paarhuis niets anders dan een doelpunt toekennen. Amper een paar minuten later was het opnieuw raak voor de thuisclub. Een voorzet van Frank Kuurman werd bij de tweede paal binnengekopt door Joran Pot. Het restant van de eerste helft kenmerkte zich vooral door een aantal opstootjes, kenmerkend voor wedstrijden tussen Genemuiden en Urk. Vlak voor rust leek Hessel Snoek op weg naar de aansluitingstreffer voor Urk. Scheidsrechter Paarhuis liet in eerste instantie doorspelen, maar floot plotseling om ombegrijpelijke reden af. Hij gaf Urk een vrije trap op eigen helft, maar zag daardoor ook niet dat Hessel Snoek keihard werd getorpedeerd door doelman Flier van Genemuiden. Gelukkig kon de Urker aanvaller na verzorging weer verder spelen.

De tweede helft liet een inzakkend Genemuiden zien, dat Urk de bal gunde en zelf loerde op de counter. Urk kreeg wat kansen maar zag geen kans doelman Flier van Genemuiden te passeren. Na tien minuten spelen was het wel raak voor Genemuiden, toen Jacco Riemens met een mooie beweging doelman Koffeman het nakijken gaf. Vijf minuten was het helemaal over en uit voor Urk, toen Frank Kuurman met een hard schot in de korte hoek wist te scoren. Het pleit voor Urk, dat het stug door bleef gaan op zoek naar doelpunten. Zo verscheen Hessel Snoek alleen voor doelman Flier, maar kon de Genemuider sluitpost redding brengen. Twintig minuten voor tijd was hij echter kansloos op een prachtige volley van Gerrit Tol, die daarmee de 4-1 op het scorebord bracht. Niet veel later schoot Gerrit Tol ook nog op de lat. Het was het laatste wapenfeit van een voor Urk teleurstellend verlopen wedstrijd.