SV Urk
Vormtweg 7D
8321 NC Urk

facebook

twitter

youtube


Opnieuw nederlaag voor Urk

Urk is er niet in geslaagd om de tweede thuiswedstrijd van het seizoen in winst om te zetten. In tegendeel, door twee doelpunten in korte tijd een kwartier voor tijd, wist het bezoekende Staphorst de drie punten mee naar huis te nemen. Urk bleef achter met een flinke kater, omdat de ploeg op basis van het vertoonde spel in de eerste helft niet met lege handen de wedstrijd had hoeven af te sluiten.

De eerste helft lag het initiatief in de handen van Urk. De ploeg van trainer Richard Karrenbelt speelde uiterst geconcentreerd en had het tactisch en organisatorisch goed voor elkaar. De meeste duels werden door Urk gewonnen, en pas tegen het eind van het eerste bedrijf wist Staphorst voor het eerst echt gevaarlijk voor het Urker doel te komen. Doelman Cornelis Koffeman wist echter prachtig te redden op een snoeiharde kopbal van Martijn Brakke. Daarvoor had Urk al een handvol goede mogelijkheiden onbenut gelaten, of wist doelman Oosterhof de bal buiten zijn doel te werken. Vooral zijn redding op een prachtig schot van Lucas Nagel was formidabel. Eigenlijk was het een wonder dat er voor het rustsignaal geen doelpunten waren gevallen.

Ook na rust was de eerste kans voor Urk. Hessel Snoek probeerde via een schot in de korte hoek Urk op voorsprong te schieten, maar opnieuw lag doelman Oosterhof hinderlijk in de weg. Daarna nam Staphorst langzaam maar zeker de regie over van Urk. De ploeg van trainer Jan Vlap speelde verder naar voren, en wist zo de Urker verdediging flink onder druk te zetten. Urk kwam nog maar mondjesmaat op de helft van Staphorst, en het moest veel te snel de oplossing zoeken in het hanteren van de lange bal. Tot een kwartier voor tijd bleef Urk redelijk overeind onder de druk van Staphorst, maar plotseling was de wedstrijd binnen een minuut beslist. Eerst was het William de Boer die de bezoekers op voorsprong wist te koppen, en amper zestig tellen later was het Rob Mijnheer die doelman Cornelis Koffeman voor de tweede keer wist te passeren. Urk had daarna nog een kwartier om iets te veranderen aan de score, maar het had de kracht niet meer om nog iets uit te richten. Het bleef derhalve bij een 0-2 overwinning voor de gasten uit Staphorst.