SV Urk
Vormtweg 7D
8321 NC Urk

facebook

twitter

youtube


Bekersucces voor SV Urk JO13-1

Komend seizoen komt SV Urk J013-1 uit in de 2e divisie D. Een pittige, sportieve uitdaging voor de spelers (een mix van JO11-1, JO13-1, JO13-2 en JO13-3 spelers van vorig seizoen) en de staf (bestaande uit Jelle Loosman, Teun van Slooten en Klaas Jan Ras), want ze spelen daardoor op het een na hoogste niveau van Nederland.
In de voorbereiding op het nieuwe seizoen werden er een aantal oefenwedstrijden gespeeld en werd deelgenomen aan twee toernooien. Op het sterk bezette toernooi bij vv Hengelo, werd een knappe 2e plaats behaald achter Quick ’20.
Voorafgaand aan de competitie stonden er drie bekerwedstrijden op de agenda. SV Urk J013-1 was ingedeeld bij competitiegenoten Cambuur Leeuwarden JO13-1, Drachtster Boys JO13-1 en Heerenveen JO13-1. De eerste twee teams van elke groep gaan door naar de volgende ronde. De doelstelling vooraf was dan ook de tweede plaats in de groep behalen. Favoriet Cambuur Leeuwarden zou normaliter de eerste plaats op gaan eisen.
Dit bleek ook wel in wedstrijd tegen de profs uit Friesland. Ondanks de enorme inzet was Cambuur een maatje te groot en werd een 7-0 nederlaag geleden.
Thuis tegen Drachtster Boys was een wedstrijd met veel meer spanning. Ondanks dat we twee keer een voorsprong namen wisten de Drachtsters steeds terug te komen en werd het in een spannende wedstrijd op het hoofdveld 2-2. Een gelijkwaardige wedstrijd die beide kanten op had kunnen vallen met kansen over en weer.
De laatste groepswedstrijd was thuis tegen de amateurs van Heerenveen. Een tegenstander waar op het toernooi in Hengelo van verloren was. Maar toen waren beide teams nog niet compleet. De opdracht was duidelijk, bij winst zou namelijk de 2e ronde gehaald worden.
Ondanks een flinke tegenvaller in de vorm van een snelle 0-1 achterstand, liet Urk zich niet van de wijs brengen. Met verzorgd voetbal werd Heerenveen achteruit gedrukt en werden mooie aanvallen laten zien. Binnen een paar minuten was de achterstand omgebogen in een 2-1 voorsprong, door fraaie doelpunten van Auke van Slooten en Albert Hakvoort. Voor rust werd verzuimd meer afstand te nemen waardoor Heerenveen in de wedstrijd bleef. Gelijk na rust maakte Albert Hakvoort zijn tweede treffer van de ochtend, 3-1 en de wedstrijd leek beslist. Urk verdedigde collectief en gaf weinig ruimte aan de Friezen. In de slotfase maakte Rense van Slooten nog de 4-1 door schitterend, van zeker 25 meter afstand de bal via de onderkant van de lat, over de keeper heen te schieten.
Door deze overwinning is de knock out fase bereikt en wacht Urk JO13-1 met spanning de loting af. De spelers hopen dat in de volgende ronde een aansprekende eerste divisionist als Ajax, Feyenoord of PSV als tegenstander mag worden ontvangen op Sportpark de Vormt (tweede divisie clubs krijgen sowieso het thuisvoordeel). Dat zou een geweldige beloning zijn voor het harde werken.