SV Urk
Vormtweg 7D
8321 NC Urk

facebook

twitter

youtube


Mobiliteit Centrum pakt titel in de Oud Urk divisie

 

Op overtuigende wijze heeft Mobiliteit Centrum de titel gepakt in de Oud Urk divisie.

Gelijk half augustus werd al met de voorbereiding begonnen en middels pittige trainingen en een extra oefenwedstrijd werden de spelers op hun plaats gezet om zo het beste team te creëren. We gaan dit team eens doorlichten en de spelers beschrijven. Dan beginnen we bij de keeper; André Bosma die in alles doet denken aan de roemruchte Piet Schrijvers die vroeger bij Ajax op doel stond, zowel qua uiterlijk als qua keepersstijl.

Net als Piet Schrijvers gooit André lijf en leden in de strijd wat hem onderlaatst een gebroken vinger opleverde. Maar niet getreurd want in de kampioenswedstrijd draaide hij als spits mee en scoorde 3!!! x een loepzuivere hattrick dus... Dan het achterste blok van verdediging en middenveld. Hier beginnen we bij Jurie Pasterkamp die in alles lijkt op de Braziliaan Maxwell die via Ajax, Inter Milan en Barcelona heden ten dage bij Paris Saint Germain speelt. Jurie is wat bescheiden in het veld maar is een nuttige speler met veel loopvermogen en een goed tactisch inzicht. Dan komen we bij Jurie zijn neef; William Pasterkamp. William heeft in grote lijnen dezelfde speelstijl als zijn neef en doet me denken aan Sonny Silooy de vroegere rechtsback van Ajax. Op de trainingen gooit William er wel eens met de pet naar maar in de wedstrijd zijn de messen geslepen en geeft hij zich de volle 100 %. Dan komen we bij de gebroeders De Boer; Chris en Jesse. In tegenstelling tot de De Boertjes van het gouden Ajax (Frank en Ronald) vind ik ze meer lijken op de broers René en Willy van de Kerkhof. Jesse meer als Willy de verdedigende middenvelder die jarenlang bij PSV en Oranje het veld bestreek en de verdediging ondersteunde. Terwijl Jesse zijn broer Chris meer te vergelijken is met René van de Kerkhof. Maar die vergelijking gaat niet helemaal op. Want als ik 1 voetballer van deze ploeg moet noemen die de allerbeste is dan is dat wel Chris. Hij heeft fysiek, loopvermogen, snelheid, inzicht en een snoeihard schot in beide benen. Chris is op zijn best als hij opkomt met de bal en het veld overziet als een veldheer. Zoals Ruud Krol vroeger met de bal opkwam. Chris omspeelt tegenstanders alsof ze er niet staan en ik hoop dat de jeugdleiding hun ogen goed open hebben en deze speler in het andere seizoen als hij naar de D's gaat goed op waarde inschatten.

Vervolgens komen we bij het voorste blok van middenveld en aanval. Hier loopt de topscorer rond, Hendrik Klaas Roth. Het goudhaantje van de ploeg want hij staat altijd op de goeie plek in de zestien om te scoren. Als telg uit een roemrucht voetbalgeslacht (via zijn moeder van Wouter van de 105) zit het voetbal in zijn genen. Qua stijl en techniek lijkt Hendrik Klaas het meest op de gevreesde BOMBER van Duitsland en Bayer München; Gerd Müller. Die helaas voor ons ook vernietigend toesloeg in de WK finale van 1974 en met zowel Duitsland als Bayern alles heeft gewonnen wat er te winnen valt. Dan onze andere spits ; Lucas Hakvoort. Lucas heeft een verschrikkelijk hard schot en doet me denken zowel qua uiterlijk als midvoor aan de topscorer van AZ van vroeger; Kees Kist. Beiden behept met een dodelijk schot. Vervolgens de linksbuiten; Rikus Visser. Deze frêle linkerspits die zijn tegenstander dol kan draaien is een mix van Coen Moulijn van het grote Feyenoord van vroeger en het "slangenmens" Rob Rensenbrink die bij Anderlecht grote Europese successen behaalde. Rikus is de enigste linkspoot in de ploeg en er zit nog veel verborgen voetbal talent in hem wat er in de toekomst hopelijk allemaal uitkomt. En als laatste de aanvoerder van dit team; Henrie van den Berg.

De nummer 10 van deze ploeg die op zijn best is in een rol achter de spitsen en met menig steekpass en assist een medespeler bedient. Henrie is een combinatie van Wesley Sneijder (qua fysiek, inzicht en voetbalstijl) gepaard met de techniek van de Braziliaan Juninho. Hij weet zijn mindere fysiek te compenseren met een uitstekende techniek en balbehandeling. Het belangrijkste van deze ploeg is wel het spelplezier en het samenspel.

De jongens gaan op een leuke goede manier met elkaar om en het is een echte vriendenploeg geworden. Nu na het kampioenschap in de Oud Urk divisie gaat deze ploeg verder de rest van dit seizoen als E6. Een stap hogerop dus voor de hele ploeg maar dit draagt ook zijn verantwoordelijkheden met zich mee. Het samenspel, passen en tactisch inzicht moeten nog beter dus blijven we zolang het kan fanatiek doortrainen middels het systeem volgens de VTONapp.

En kunnen we op een hoger niveau het goede spel voortzetten...

 

Agenda

zaterdag 15 dec 2018 - 14:30 uur
SC Genemuiden - Urk 1
maandag 17 dec 2018 - 19:30 uur
AB-vergadering
zaterdag 22 dec 2018 - 09:00 15:00 uur
Toernooi D-pupillen (JO12-JO13)
maandag 24 dec 2018 - 09:00 15:00 uur
Toernooi C-pupillen (JO14-JO15)
maandag 24 dec 2018 - 09:00 11:30 uur
Toernooi Kabouters (JO06-JO07)

SV Urk TV


SV URK - WHC

URK - STAPHORST