SV Urk
Vormtweg 7D
8321 NC Urk

facebook

twitter

youtube


"Vruchten Plukken"

‘Volgend jaar plukken we de vruchten’. Dit heb ik vorig jaar telkens in de kleedkamer gezegd na weer een dikke verliespartij. De lezer zal zich nu wel afvragen waar ik dat op baseer en dat ga ik natuurlijk proberen uit te leggen.

Het wordt het vijfde jaar dat ik trainer mag zijn van dit ploegje. Dit jaar worden wij JO11-1 genoemd. Ik heb deze jongens eerst drie jaar mogen trainen met de succestrainer Jacob Loosman en sinds twee jaar is Jonathan Kramer mijn medetrainer. In deze vijf jaar heb ik erg veel groei gezien bij de jongens; ze hebben allemaal hun eigen kwaliteiten. Helaas zijn er in deze vijf jaar ook een paar jongens niet meegegaan naar het volgende jaar, maar ik ben van mening dat een club groeit als je het grotere belang ziet dan alleen je eigen ploeg. Het door selecteren is dan ook iets waar ik volledig achter sta. Toch is dit niet makkelijk, vooral niet in de jeugd, want je bouwt als trainer ook echt een band op met je spelertjes.

De afgelopen twee jaar hebben we het zo moeilijk gehad in de competitie, niet doordat we niet kunnen voetballen, maar omdat we tegen allemaal reuzen moesten voetballen. Sommigen hadden zelfs al een beginnende snor en haar op de scheenbenen. Dit jaar zou het anders gaan heb ik al eerder geschreven en met dit vooruitzicht heb ik geprobeerd om de jongens toch gemotiveerd te houden.

We zijn dan ook erg goed begonnen met een oefenwedstrijd tegen Zeewolde JO11-1. Na zeer goed voetbal was de terechte eindstand 2-2. De week hierna moesten we een bekerwedstrijd spelen tegen Dronten JO11-1. De eindstand was 1-6 in het voordeel van Urk. We zijn dus goed begonnen. Helaas staat de wedstrijd tegen Dronten in ons geheugen gegrift, want in deze wedstrijd zijn we onze topverdediger Ruben Loosman voor langere tijd kwijtgeraakt. Ruben kwam ongelukkig in botsing met een teamgenoot en lag meteen gestrekt op het grasveld. De EHBO van Dronten heeft de ziekenauto laten komen en de broeders hebben Ruben eerste hulp verleend. Toen ik in de rust even bij Ruben ging kijken en vroeg of ik zijn vader of zijn trainer was, gaf hij gelukkig het goede antwoord. Voor de broeders was dit echter de bevestiging dat hij goed bij zijn positieven was en dat hij met Jan de Kaat naar huis mocht rijden. Ik zal maar niet schrijven wat er in de auto is gebeurd, maar deze was wel toe aan een schoonmaakbeurtje. Jan de Kaat bedankt voor je goede zorgen.

Om een lang verhaal kort op te schrijven is nog wel moeilijk merk ik, dus ik kort het nu toch echt in. Ruben is op Urk meteen doorgestuurd naar het ziekenhuis en na de nodige onderzoeken, bleek dat hij een scheur in zijn schedel had, een kneuzing bij zijn hersens en een bloeding tussen zijn schedel en zijn hersens.

Met dit gegeven is het een wonder dat Ruben er zo goed van af is gekomen en zijn wij allemaal God nog steeds dankbaar dat Ruben bij ons is en dat hij zachtjes aan weer opknapt. Ruben moet rustig aan doen, hij kan ook nog niet naar school en hij kan zeker een tijdje niet voetballen. Maar: Houd moed Ruben. Je komt zeker weer terug. We kennen je kwaliteiten, dus doe maar rustig aan.

En die vruchten plukken dan? Dat komt helemaal goed dit jaar. We zijn door in de beker. De eerste competitiewedstrijd hebben we onnodig verloren en de tweede verdiend gewonnen. We maken er een mooi seizoen van en ik vind het top dat de vervanger van Ruben (Klaas Dirk) het zo goed doet en zo goed wordt opgevangen door de andere jongens.

Het heeft mij wel weer doen beseffen dat voetbal betrekkelijk is. Ok, het is een fantastische hobby. Maar dat wat Ruben overkomen is, zet je toch wel weer aan het denken. Mogen we dan nog wel vruchten plukken? Ja natuurlijk. Volgens mij mogen we onze talenten gebruiken, als we ook maar denken aan die andere ‘vruchten’. Deze worden genoemd in de Bijbel en deze mogen/ moeten we ook laten zien aan de jongens en langs de lijn.

Henri Romkes