SV Urk
Vormtweg 7D
8321 NC Urk

facebook

twitter

youtube


Voorbeschouwing FC Oldemarkt 1 – S.V. Urk 1

Voor u gelezen op de website van Fc Oldemarkt:

Een uniek affiche! Oldemarkt en Urk kwamen elkaar nog niet eerder tegen. Dit heeft met name te maken met het simpele feit dat Urk haar wedstrijden afwerkt op zaterdag en Oldemarkt op zondag. Daarnaast speelt Oldemarkt met name in de 3e klasse en Urk in de hoofdklasse.

Even een stukje geschiedenis om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Urk is het oudste dorp en kleinste gemeente in Flevoland. Urk is een dorp en gemeente, gelegen aan het IJsselmeer in de Noordoostpolder. Het dorp heeft ruim 18.000 inwoners. Tot 1939 was Urk een eiland in het IJsselmeer (daarvoor de Zuiderzee). In 1939 werd het laatste gat in de dijk van Urk naar Lemmer gesloten, zodat Urk officieel geen eiland meer was. In 1942 werd de Noordoostpolder drooggemalen en kwam Urk helemaal aan land te liggen. Toch hebben veel inwoners nog steeds een ‘eilandgevoel’.

Urk bezet momenteel de 13e plek in de zaterdag hoofdklasse B. Na een stroef begin heeft de ploeg van trainer Richard Karrenbelt de weg omhoog gevonden. De laatste twee wedstrijden werden gewonnen.

Oldemarkt is de competitie goed gestart. Vijf wedstrijden werden gewonnen, één gelijk en één verloren. Oldemarkt staat daarmee op een keurige derde plek in de 3e klasse D, op drie punten afstand van de koploper. Afgelopen zondag werd kinderlijk eenvoudig gewonnen van UDIROS. Jorrid Minnema was de grote man aan de kant van Oldemarkt, hij scoorde alle vier doelpunten. Een tegenvaller was het uitvallen van aanvoerder Melvin Smit met een enkelblessure. Na de wedstrijd bleek ook dat Maurice de Graaf een blessure heeft opgelopen. Zij ontbreken in ieder geval tegen Urk. Gideon Vellinga was tegen UDIROS een weekendje weg en sluit deze week weer aan bij de selectie.

Oldemarkt is zeer verheugd met de loting tegen Urk. Spelers en staf kijken al weken uit naar deze wedstrijd. Oldemarkt is de underdog in deze wedstrijd, maar dat is een rol die deze ploeg goed ligt. Urk is een fysiek sterke ploeg en de mannen van trainer Ronald Bosma zullen hier strijd en goed voetbal tegenover moeten zetten om het onze bezoekers moeilijk te maken.

Wij wensen alle supporters en spelers een sportieve een aantrekkelijke wedstrijd toe en een gezellig feest na de tijd.