SV Urk
Vormtweg 7D
8321 NC Urk

facebook

twitter

youtube


Lucas Tol naar PEC Zwolle

Lucas, de zoon van Jacob Tol, is zijn voetbalcarrière begonnen bij sv Urk. Vanaf zijn 11e ging hij voor SC Heerenveen spelen, waar hij prachtige ervaringen heeft opgedaan. Echter toen Lucas als 1e jaar C elke wedstrijd op de bank kwam te zitten, verloor hij het plezier. Dit was voor Lucas reden om weer terug te keren naar Urk. In 2015 kwam Lucas in de winterstop weer terug en zo hervond hij het plezier in het voetbal. Bij Urk kwam hij weer met zijn vrienden te voetballen en dat hij hier blij mee was, was terug te zien in zijn spel.

Lucas werd begin dit seizoen opgepikt door PEC Zwolle. Nadat hij een aantal keren bekeken was door diverse scouts, werd hij uitgenodigd voor een stageperiode van 4 weken. Ook mocht hij met PEC O17 meedoen aan een internationaal toernooi in Enschede. Tijdens dit toernooi gaf Bert Ebbens (voormalig hoofdtrainer van Be Quick ’28) aan dat hij graag een gesprek wilde omdat ze Lucas volgend seizoen bij PEC O19 willen laten instromen.

Aangezien Lucas graag profvoetballer wil worden, is hij op dit voorstel ingegaan. Tijdens het gesprek werden de laatste dingen doorgenomen en bepaalde vragen beantwoord. Vervolgens werd officieel overeen gekomen dat Lucas volgend jaar instroomt bij PEC O19. Dit jaar doet Lucas examen op het Berechja College en na de zomer start hij zijn vervolgopleiding bij Landstede.  Tussen PEC Zwolle en Landstede bestaat een goede samenwerking, dit is ook wel noodzakelijk want straks is het bijna elke ochtend trainen.

Zal Lucas, net als Dirk Kuyt weer terug kwam bij Feyenoord, ooit op dezelfde wijze terugkeren bij Urk? Lucas: Ik heb er ontzettend veel zin in en ik hoop dat ik zal slagen als profvoetballer. Ik heb genoten van de tijd dat ik weer op Urk speelde en hoe ik destijds weer ben ontvangen door SV Urk toen ik terugkeerde van SC Heerenveen. En wie weet kom ik ooit weer terug bij SV Urk.