SV Urk
Vormtweg 7D
8321 NC Urk

facebook

twitter

youtube


Sv Urk benoemd ereleden en leden van verdienste

Voorzitter Gerrit Meun citeerde in zijn toespraak het volgende: "Hij heeft meer dan 105 activiteiten gedaan binnen de club" Toen pas ging er bij bestuurslid Dubbele Ras (van de 105) een lichtje branden. De vrije plaats van de tot dat moment anoniem gebleven man, die was voor hem bedoeld. Samen Met Piet Hakvoort (beter bekend als de Puck), werden ze als actief lid van sv Urk benoemd tot zilveren Lid van Verdienste. Dit gezelschap werd aangevuld door de oud bestuurlijke iconen Albert Brouwer en Jan Brouwer, die beiden goud van de voorzitter kregen opgespeld: erelid.

 

Piet Tol

Piet Tol werd bij verstek benoemd tot erelid. Hij moest zich afmelden omdat zijn moeder (van 101 jaar oud) dinsdagavond was overleden. Hij had graag de gouden versierselen in ontvangst willen nemen, maar vond het niet gepast om vanavond bij de jaarvergadering aanwezig te zijn. Hij wordt bij eerstvolgende thuiswedstrijd alsnog 'geridderd'.

Bij de "Puck" met een hoofdletter moet je tot uiting laten komen dat het een uitzondering is dat bestaande leden worden benoemd. Jelle Loosman was er een en de Puck is ook zo'n uitzondering. Een voetbaldier omdat hij jarenlang (al meer dan dertig jaar - hij voetbalde nog bij Toyota) onverstoorbaar inzetbaar is geweest voor de club en voor velen een voorbeeldfunctie was. Met name de spelers waren gecharmeerd van de Puck, hij was rechtlijnig en men wist waar men aan toe was. Dat zijn gouden eigenschappen voor sv Urk. Eigenlijk was erelid beter op z'n plaats geweest, maar wij moeten voor Piet Hakvoort nog iets in reserve houden voor de komende jaren.

Jan Brouwer heeft onder moeilijke omstandigheden de club geleid, daar waar het sportief wat minder ging. Als boegbeeld voor de Fam. Brouwer in relatie tot onze club sv Urk. Zoals hij zelf mooi memoreerde: "Jarenlang heb ik kunnen voetballen omdat andere mensen het bestuurlijke werk voor mij deden. Ik vond het een plicht om na mijn voetbalcarrière iets voor de opkomende jeugd te doen. Ik heb het altijd met veel plezier gedaan, ook al was het niet altijd even makkelijk." Hij bedankte het bestuur en de vereniging voor in hem gestelde vertrouwen.

Albert Brouwer was de man achter de schermen. Nooit op de voorgrond acterend, maar wel alle touwtjes in handen. De recente nominatie van de Jeugdafdeling voor de "Rinus Michels Award" was voor een groot deel aan hem te danken. Hij verdiend het met verve en het Algemeen Bestuur spreekt hierbij de stille wens uit dat Albert ooit weer inzetbaar wordt voor onze familieclub.

 

 

 

 

 

 

 

Agenda

zaterdag 22 dec 2018 - 09:00 12:15 uur
Toernooi D-pupillen (JO13)
zaterdag 22 dec 2018 - 12:15 15:00 uur
Toernooi D-pupillen (JO12)
maandag 24 dec 2018 - 09:00 15:00 uur
Toernooi C-pupillen (JO14-JO15)
maandag 24 dec 2018 - 09:00 11:30 uur
Toernooi Kabouters (JO06-JO07)
dinsdag 25 dec 2018
Kerstdagen

SV Urk TV


SV URK - WHC

URK - STAPHORST