SV Urk
Vormtweg 7D
8321 NC Urk

facebook

twitter

youtube


Sv Urk JO13-1 ijzersterk uit de winterstop

De mannen van D1 (SV Urk JO13-1) spelen dit seizoen in de 2e divisie. Het op een na hoogste niveau van Nederland. Vooraf was dan ook duidelijk dat het een lastig en zwaar seizoen zou worden. Handhaving in deze klasse was en is de doelstelling. Na een goede bekercompetitie in de voorbereiding (met als beloning een wedstrijd tegen SC Heerenveen in de knock-out fase), was het begin van het seizoen qua resultaat teleurstellend. De eerste zes wedstrijden werden slechts twee punten behaald. Qua voetbal konden de mannen goed mee komen in de meeste wedstrijden maar veelal werd nipt verloren en twee keer werd een gelijkspel behaald. De sfeer in de ploeg leed daar trouwens niet onder, want in oktober werd een beregezellig trainingskamp van twee dagen belegd in Gorredijk.
Vanaf begin november kwam er een kentering in de resultaten. Thuis werd nog wel met 1-3 verloren van de nummer 2 Quick ’20 uit Oldenzaal, maar SV Urk JO13-1 was minimaal gelijkwaardig deze wedstrijd en had meer verdiend. Het besef groeide toen wel in het team dat we tegen elke tegenstander mee kunnen komen, zelfs tegen de topteams. Daarna werd voor de winterstop een goede reeks ingezet, met gelijke spelen tegen Schalkhaar en SML uit Arnhem en de eerste overwinning van het seizoen thuis tegen Drachtster Boys (3-1). De laatste competitiewedstrijd van 2018 werd met 1-3 verloren van Cambuur Leeuwarden, de ongeslagen koploper, maar ook in deze wedstrijd speelde Urk uitstekend en was de Friezen bijna het eerste puntverlies van het seizoen toegebracht.
Na een goede voorbereiding in de winterstop, met nuttig oefenwedstrijden, zou februari de maand van de waarheid worden met wedstrijden tegen directe concurrenten als FC Emmen en vv Heerenveen. Thuis tegen FC Emmen werd met 2-0 gewonnen en ook uit in Heerenveen werd met 0-2 gezegevierd. Tussendoor werd een knap punt behaald in Groningen tegen GVAV Rapiditas. Zeven punten uit drie wedstrijden hebben ervoor gezorgd dat Urk heeft aangesloten bij de brede middenmoot. Er kan naar boven gekeken worden, al dienen ook de teams onder ons ook nog steeds in de gaten te worden gehouden. SV Urk JO13-1 heeft flinke stappen gemaakt, met name de verdedigende organisatie staat uitstekend, wat ook blijkt uit het aantal tegengoals (de minste van alle teams op de nummers 1 en 2 uit de competitie na). En omdat er de laatste periode ook wat makkelijker gescoord wordt door diverse spelers is de uitstekende serie verklaard.

Agenda

zaterdag 23 feb 2019 - 08:00 uur
Jannie de Jong jarig!
zaterdag 23 feb 2019 - 15:00 uur
Urk1-HZVV (Beker)
vrijdag 01 mrt 2019 - 08:15 uur
Papierinzameling
maandag 04 mrt 2019 - 17:00 uur
PR&M Overleg
maandag 04 mrt 2019 - 19:00 19:30 uur
Aanmeldmoment nieuwe leden

SV Urk TV


SV Urk - Excelsior ‘31

SV Urk - Duno