SV Urk
Vormtweg 7D
8321 NC Urk

facebook

twitter

youtube


Urk wint op de valreep van Berkum

Sv Urk heeft vandaag zichzelf een goede dienst bewezen door te winnen van titelkandidaat Berkum. Daarmee zet de spelersgroep van Richard Karrenbelt met zijn staf een goede reeks voort. Bovendien hebben lager geklasseerde teams verloren of gelijk gespeeld. Voor de komende weken staan een aantal sterke tegenstanders op programma, maar Urk kan in deze vorm die reeks met vertrouwen tegemoet zien. 

Met een sterk begin legde Urk tegen tegenstander Berkum de basis voor een 1-0 overwinning. De bezoekers hadden het moeilijk met de aanpak van Urk en zochten hun heil in het spontaan en luidruchtig omvallen. Scheidsrechter Van der Laan uit Cuijk bleek onvoldoende autoriteit en inzicht te hebben om niet telkens in de val te lopen. Het resulteerde dan ook in een kaartenregen, maar Urk ging met de punten aan de haal.

Het duurde tot de voorlaatste minuut voordat Gerrit Tol de winnende treffer liet aantekenen. Een paar minuten eerder zag invaller Klaas Romkes twee keer een inzet gestopt, maar doelman Cornelis Koffeman moest na de voorsprong toch nog een keer laten zien dat hij aan een hele goede periode bezig is. De topscorer van Berkum, Chris van der Meulen werd aan banden gelegd door de laatste linie van Urk, waar invaller Jon Hakvoort een hoofdrol opeiste.

Door deze overwinning stijgt de ploeg van Richard Karrenbelt naar de achtste plaats, Berkum zag SC Genemuiden opnieuw uitlopen. (Met dank aan Het Urkerland)

Agenda

zaterdag 22 sept 2018 - 15:00 uur
Urk 1 - Buitenpost
maandag 24 sept 2018 - 18:30 uur
Demo avond KNVB over "Rinus oefenstof"
maandag 24 sept 2018 - 19:30 uur
AB-vergadering
woensdag 26 sept 2018 - 19:45 uur
DOVO - Urk 1 (1e ronde TOTO KNVB Beker)
zaterdag 29 sept 2018 - 15:00 uur
Urk 1 - DETO Twenterand

SV Urk TV


URK- AZSV

Urk - Eemdijk