SV Urk
Vormtweg 7D
8321 NC Urk

facebook

twitter

youtube


Urk troeft Staphorst overtuigend af

Met een prachtige en zeer verdiende 1-3 overwinning op Staphorst heeft Urk opnieuw één van de toppers in de Hoofdklasse B verslagen. Al na vijf minuten was Riekelt Nentjes trefzeker voor de ploeg van trainer Richard Karrenbelt. Tot aan de rust bleef de 0-1 op het scorebord staan. Na rust sloeg Urk opnieuw razendsnel toe. Eerst was het Klaas Romkes en tien minuten later Marinus Snoek die Urk op een 0-3 voorsprong wisten te brengen. Vijf minuten voor tijd scoorde de thuisploeg, maar daar bleef het bij.

Het was niet de zwakte van Staphorst, maar de teamprestatie van Urk die drie punten opleverde voor de ploeg van Richard Karrenbelt. Staphorst probeerde Urk vanaf de aftrap onder druk t zetten, maar de simpele aanpak van de thuisclub leverde niets op. Al na zeven minuten keken de Staphorsters, zonder William de Boer, tegen een 0-1 achterstand aan. Riekelt Nentjes verschalkte de goalie van de ploeg van Jan Vlap. Na balverlies van Lucas Nagel moest Cornelis Koffeman aan de bak om de gelijkmaker te voorkomen. Uit een afvallende bal uit een corner sloeg Klaas Romkes toe.

Het inbrengen van William de Boer en een dubbele wissel aan de kant van Staphorst baatten niet. Marinus Snoek kopte vervolgens wel fraai de 0-3 tegen de touwen. In de slotfase kon Staphorst de spreekwoordelijke eer redden met een treffer uit een afstandsschot. Kansen om de voorsprong uit de bouwen waren er wel, maar de schade bleef verder beperkt voor Staphorst. (Met dank aan Het Urkerland)

Agenda

maandag 21 jan 2019 - 17:00 uur
PR&M Overleg
zaterdag 26 jan 2019 - 15:00 uur
Urk 1 - DUNO Doorwerth
vrijdag 01 feb 2019 - 08:15 uur
Papierinzameling
zaterdag 02 feb 2019 - 14:45 uur
DETO Twenterand - Urk 1
maandag 04 feb 2019 - 19:00 uur
Aanmeldmoment nieuwe leden

SV Urk TV


Sponsorreis 2019 | In gesprek met Richard Karrebelt

Sponsorreis 2019 | In gesprek met Jorien van Ammelrooy