SV Urk
Vormtweg 7D
8321 NC Urk

facebook

twitter

youtube


Urk klopt ook DFS Opheusden

Urk heeft de lastige thuiswedstrijd tegen DFS Opheusden in winst omgezet. Lucas Nagel opende al vroeg de score en Hessel Snoek bepaalde in de eindfase de stand op 2-0. Urk begon sterk, maar de bezoekers zagen kans om door middel van een klein speelveld het spelbeeld te bepalen. Daarbij moest de scheidsrechter Oosting blijkbaar een handje helpen, want sommige spelers uit Opheusden gingen heel erg ver in het testen van de mentale weerbaarheid van de arbitrale leider.

Vooral de matig spelende aanvoerder van de bezoekers zocht de grenzen regelmatig op. Urk begon weer goed aan de tweede helft en DFS Opheusden kroop meer uit de schulp. Hierdoor begon het weer op een voetbalwedstrijd te lijken. De Opheusders voerden de druk op het Urker doel op, maar tevergeefs. Met een laatste krachtsinspanning zocht de ploeg van Richard Karrenbelt naar een tweede treffer. Hessel Snoek stond op de juiste plaats om in de slotminuut een einde aan de illusies van DFS Opheusden te maken. Door deze overwinning blijft Urk stevig aan de leiding in de derde periode.

Eemdijk alleen lijstaanvoerder

Het gaat niet goed met SC Genemuiden en Staphorst. De Genemuiders verloren met ruime cijfers bij AZSV en Staphorst ging bij NSC Nijkerk ten onder. Berkum moest de punten delen met Zuidvogels. Eemdijk en CSV Apeldoorn scoorden zeven keer, maar de Bunschoters waren met vier treffers het productiefst. Ajax profiteerde door Huizen kansloos te maken. De Amsterdammers, zaterdag tegenstand van Urk, zijn weer volop in de kampioensrace. Excelsior’31 sluipt omhoog na de nipte overwinning bij HZVV. Urk heeft na de winst op DFS Opheusden nog maar tien punten achterstand op de koploper. Het duel tussen SDC Putten en Sparta Nijkerk begon om 17.00 uur. De thuisclub leidde bij rust met 1-0. Sparta Nijkerk maakte in het tweede deel gelijk en dat was meteen de eindstand. (Met dank aan Het Urkerland)

Agenda

zaterdag 23 feb 2019 - 08:00 uur
Jannie de Jong jarig!
zaterdag 23 feb 2019 - 15:00 uur
Urk1-HZVV (Beker)
vrijdag 01 mrt 2019 - 08:15 uur
Papierinzameling
maandag 04 mrt 2019 - 17:00 uur
PR&M Overleg
maandag 04 mrt 2019 - 19:00 19:30 uur
Aanmeldmoment nieuwe leden

SV Urk TV


SV Urk - Excelsior ‘31

SV Urk - Duno