SV Urk
Vormtweg 7D
8321 NC Urk

facebook

twitter

youtube


Ajax – Urk meer dan …..!

Aanstaande zaterdag staat de westrijd Ajax- Urk op het programma. De amateurs van deze club wonnen op Urk met 0-1 in in de slotseconde van de wedstrijd. Een zuur moment voor Urk, want het team van Richard Karrenbelt wist de gehele wedstrijd stand te houden tegen de favorieten van dat moment.

Maar of de nieuwwkomers uit Amsterdam zaterdag opnieuw favoriet zijn, dan valt te betwijfelen. Op de ranglijst zijn de amateurs van Amsterdam vergelijkbaar met DFS. Wat dat betreft zou de wedstrijd een kopie kunnen zijn van de zes-punten wedstrijd afgelopen zaterdag. Dus voor Urk een ideale tegenstander om de goede reeks van afgelopen weken voort te zetten.

Urk speelt de laatste weken goed en het ziet er naar uit dat men haar draai heeft gevonden. Het spel is aantrekkelijk, de inzet is volop aanwezig en kansen zijn er voldoende om een hogere score te bewerkstelligen. Vijf gewonnen wedstrijden op rij tegen toppers spreekt voor zich en daar kan Ajax aan toe gevoegd worden.

Maar voor Urk ligt het spreekwoordelijke ‘Waterloo vinden’ om de hoek, dat loert om in deze euforie haar slag te slaan. Ajax is een goed team dat tegen de koplopers wisselend heeft gespeeld, maar de 3e plaats zegt voldoende. Het bereiken van de eerste plaats ligt nog steeds binnen handbereik, zeker als het duel Genemuiden - Eemdijk gunstig uitpakt voor de Amsterdammers. Maar dan moeten ze zelf wel van Urk winnen.

Iets van minder waarde is de 3e periode waarbij Urk de eerste plaats bezet en Ajax met twee punten minder op de tweede plaats. Minder waarde schrijf ik voorzichtig, want toch zal dit punt meespelen in de gedachtegang en de spelers onbewust stimuleren.

Kortom, er is voldoende aanleiding om deze wedstrijd Ajax – Urk meer dan een topper te kwalificeren en zal zeker de moeite van bekijken waard zijn. De wedstrijd wordt op 31 maart a.s. gespeeld op sportpark De Toekomst, Borchlandweg 16-18 te Amsterdam. Let wel, de wedstrijd begint om 1700 uur. U komt toch ook.

Agenda

maandag 21 jan 2019 - 17:00 uur
PR&M Overleg
zaterdag 26 jan 2019 - 15:00 uur
Urk 1 - DUNO Doorwerth
vrijdag 01 feb 2019 - 08:15 uur
Papierinzameling
zaterdag 02 feb 2019 - 14:45 uur
DETO Twenterand - Urk 1
maandag 04 feb 2019 - 19:00 uur
Aanmeldmoment nieuwe leden

SV Urk TV


Sponsorreis 2019 | In gesprek met Richard Karrebelt

Sponsorreis 2019 | In gesprek met Jorien van Ammelrooy