SV Urk
Vormtweg 7D
8321 NC Urk

facebook

twitter

youtube


Urk kansloos op De Toekomst

Na een zeer succesvolle periode staat Urk weer met beide benen op de grond. De ploeg van Richard Karrenbelt kwam er tegen Ajax niet aan te pas. De Amsterdamse hoofdklasser speelde tactisch zeer sterk en troefde de Urker trots op alle fronten af. Nadat de matig leidende arbiter Shukrula, geassisteerd door twee andere vrouwen, eerst geen strafschop aan Ajax toekende was het even later wel raak. Cornelis Koffeman stopte de penalty fabelachtig.

Halverwege de eerste helft kwamen de Amsterdammers op voorsprong. Het was het begin van een kansloze missie voor Urk. Vlak na de thee werd het 2-0 en nadat Urk geen penalty kreeg wegens hands binnen de zestien werd de score opgevoerd naar 3-0. De ploeg van Richard Karrenbelt stortte in elkaar, van enig overleg binnen de ploeg was geen sprake meer. In de slotminuten werd het ook nog 4-0 door een afstandsschot, dat vanaf de zijlijn houdbaar leek. Urk zakt door dit verlies een plaatsje op de ranglijst, Ajax stijgt naar de tweede plaats.

Eemdijk op weg naar kampioenschap
Vijf ploegen kwamen niet tot scoren in de Hoofdklasse B. Toch was er een flink aantal doelpunten dat de aandacht trok. Zes werden er gemaakt in de ontmoeting tussen Excelsior’31 en NSC Nijkerk. De Nijkerkers scoorden vijf keer en waren de verrassing van de dag. De tweede keuze in die categorie is de uitslag tussen SC Genemuiden en Eemdijk. De Genemuiders leidden bij de rust nog met 2-1, maar na het eindsignaal gingen de Bunschoters juichend van het veld. Ook werd zes keer gescoord. SDC Putten na drie punten mee bij CSV Apeldoorn, dat in degradatienood verkeert. DFS Opheusden en HZVV scoorden ieder een keer. AZSV ging met een nederlaag weg bij Sparta Nijkerk. Zuidvogels en Huizen konden in de lokale derby niet tot scoren komen. Staphorst had aan een doelpunt genoeg om Berkum op een nederlaag te trakteren. (Met dank aan Het Urkerland)

Agenda

maandag 21 jan 2019 - 17:00 uur
PR&M Overleg
zaterdag 26 jan 2019 - 15:00 uur
Urk 1 - DUNO Doorwerth
vrijdag 01 feb 2019 - 08:15 uur
Papierinzameling
zaterdag 02 feb 2019 - 14:45 uur
DETO Twenterand - Urk 1
maandag 04 feb 2019 - 19:00 uur
Aanmeldmoment nieuwe leden

SV Urk TV


Sponsorreis 2019 | In gesprek met Richard Karrebelt

Sponsorreis 2019 | In gesprek met Jorien van Ammelrooy