SV Urk
Vormtweg 7D
8321 NC Urk

facebook

twitter

youtube


Urk neemt drie punten mee uit Aalten

Winnen bij AZSV is een unieke prestatie van Urk. Zaterdag was een doelpunt genoeg om de drie punten mee te nemen. Riekelt Nentjes schoot de bal bekeken met rechts onhoudbaar achter de goalie van AZSV. De zeer fraaie treffer werd niet veel later gevolgd door opnieuw een kans voor de linker aanvaller van Urk. De bal ging deze keer net naast het doel van de Aaltenaren.

Het spel werd rommelig op het hobbelige veld en er was veel balverlies over en weer. Gerrit Tol raakte toch nog de paal voor zijn ploeg en Hessel Snoek stuitte op de keeper van de thuisclub. In de slotfase was er een vrije kopkans voor AZSV, maar Joost Rasing kon de juiste richting niet vinden. Cornelis Koffeman moest nog twee keer handelend optreden, maar voor de rest zat de Urker deur stevig in het slot. Door deze overwinning neemt Urk in de derde periode de tweede plaats in. (Met dank aan Het Urkerland)

Vier ploegen in Hoofdklasse B strijden om titel
Er zijn nog vier ploegen over die meestrijden om de titel. Eemdijk maakte tegen Zuidvogels met zes doelpunten duidelijk dat de Bunschoters niet zomaar bovenaan staan. Ajax declasseerde NSC Nijkerk op eigen veld en blijft dus meedoen. SC Genemuiden won thuis tegen Excelsior’31 en blijft in de achtervolging. Berkum versloeg HZVV op eigen veld en heeft ook nog een inhaalwedstrijd tegoed. Spanning genoeg aan kop. Dat geldt ook voor de gevarenzone. Huizen verloor nipt van CSV Apeldoorn, dat desondanks onder de streep blijft staan. DFS Opheusden kreeg thuis een pak slaag van Sparta Nijkerk. Staphorst verloor met ruime cijfers bij SDC Putten. AZSV is door het verlies tegen Urk in de problemen geraakt.