SV Urk
Vormtweg 7D
8321 NC Urk

facebook

twitter

youtube


Energiecrisis Urk leidt tot verlies

Acht wedstrijden op rij kon HZVV niet winnen. Urk komt op bezoek en er komen bijzondere krachten naar boven. De thuisclub was in Hoogeveen de bovenliggende partij, Urk kon niet imponeren en een flink aantal spelers maakte een vermoeide indruk. De afgelopen maanden is er heel veel energie in de wedstrijden gestopt en dat lijkt de ploeg nu op te breken.

HZVV kwam vroeg op voorsprong, het gemis in de defensie van de geschorste architect Dick Hakvoort was zichtbaar. Halverwege het eerste deel werd het 2-0 als gevolg van opnieuw een gebrekkige organisatie. Een handsbal binnen de zestien van HZVV werd niet gezien door arbiter Jeen Boringa die net als de spelers binnen de lijnen niet tot grote daden kon komen. Pas nadat Klaas Romkes voor Jelle de Boer kwam, bleef de bal langer voorin. De aanpassing leverde ook een doelpunt van Klaas Romkes op. Urk probeerde er een slotoffensief uit te persen, maar de laatste treffer viel aan de andere kant: 3-1 Met nog vier competitiewedstrijden en een halve finale van de beker te gaan lijkt het seizoen net even te lang te duren voor de equipe van Richard Karrenbelt.

Eemdijk dreigt te bezwijken
Kan Eemdijk de druk niet aan of wapenen de tegenstanders zich beter? Die vraag moet in de komende weken worden beantwoord. Zaterdag nam Berkum drie punten mee uit Bunschoten omdat het een keer meer doel trof dan de thuisclub. En meteen doen de Zwollenaren weer mee in de titelstrijd. SC Genemuiden maakte gehakt van Zuidvogels. De achterstand van SC Genemuiden op Eemdijk is nog slechts twee punten. Ajax won bij DFS en kon weer aanhaken in de race om het kampioenschap. Exelsior’31 kam thuis tegen CSV Apeldoorn niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel. NSC Nijkerk heeft zich nog niet bij degradatie neergelegd. De Nijkerkers wonnen bij SDC Putten. Staphorst nam drie punten mee bij Sparta Nijkerk. Huizen verloor op eigen veld van AZSV en lijkt de degradatiedans niet meer te kunnen ontlopen. (Met dank aan Het Urkerland)