SV Urk
Vormtweg 7D
8321 NC Urk

facebook

twitter

youtube


In memoriam: Lub Visser

Onwillekeurig gaan mijn gedachten terug naar de jaren Zeventig, toen Lub en Klazien hun groente en fruitwinkel runden in wijk 2. Zo naast wat nu snackbar de “Ommelebommelestien” is, was het altijd een bedrijvigheid van jewelste. Het hele gezin van Lub en Klazien was actief in de winkel en op later moment werd het bedrijf voortgezet op het oude industrieterrein, waar een mooie fruithal de uitvalbasis werd.

Zoals nu vaak ook het geval is, als er maatschappelijk iets gedaan moet worden, kun je veelal een beroep doen op mensen die het zakelijk ook druk hebben. In die tijd was het niet anders en Lub maakte zich op vele terreinen verdienstelijk. Zeker niet onvermeld mag blijven dat hij op kerkelijk terrein vele jaren deel heeft mogen uit maken van de kerkenraad van de Gereformeerde Kerk.

Ook binnen onze mooie club SVU heeft Lub ruimschoots zijn sporen verdiend en hij heeft veel voor ons jeugdvoetbal mogen betekenen. Dat dit zeker was opgevallen, bleek ook wel dat hij hiervoor als lid van verdienste is onderscheiden.

Veel te vroeg moest hij afscheid nemen van Klazien en de laatste jaren waren voor hem zeker lichamelijk niet de makkelijkste jaren. Ik leerde hem kennen als vaste supporter van ons eerste elftal, en ik kan wel stellen dat hij als het even kon, geen enkele wedstrijd miste. Met wijlen Klaas Buis ben ik een aantal keer op visite bij Lub geweest en hij kon vol passie praten over de jeugd en het voetballen.

Ook op zijn gezin was hij trots, zowel zijn (schoon)kinderen en kleinkinderen kwamen wel eens ter sprake en vol liefde vertelde hij daar dan over. Iets om dankbaar op terug te kijken.
Toen het lopen de laatste tijd wat minder ging, zagen we hem bij de wedstrijden eerst met een rollator en daarna in een invalidekarretje. Hij had vaste chauffeurs die hem de uitwedstrijden mee namen, en zo was hij bijna altijd aanwezig. Weer of geen weer Lub was er.

En dan vorige week het bericht: hij is weer opgenomen in het ziekenhuis en ligt op de IC. Urk speelt tegen Huizen die dag, en Lub wordt weer naar zaal gebracht. Toch maar even bellen wat de stand is. Hij kon niet geloven, dat wij tegen de nummer laatst in de rust met 1-3 achter stonden. Wat een betrokkenheid.

Afgelopen zondag mocht hij terug keren naar zijn woning in Het Dok, omdat er medisch gezien niets meer gedaan kon worden. Ook zijn kamer in het Dok, ademde SVU. Op het schrijfbord alle wedstrijden die het eerste elftal nog moest spelen deze competitie, en ook de clubsjaal had een prominente plek.

Ik ben dankbaar dat ik samen met de voorzitter van SVU Dick Hellinga nog afscheid heb mogen nemen van deze markante persoonlijkheid. Hij straalde rust en vrede uit, en was klaar voor het afscheid.

Ik wens alle nabestaanden van Lub veel kracht en sterkte deze dagen toe.

Gerrit Meun
Oud voorzitter Sv Urk