SV Urk
Vormtweg 7D
8321 NC Urk

facebook

twitter

youtube


Urk 1 kan geen kampioen meer worden in de hoofdklasse B

Dat is een stelling, die klopt als een bus. Met 39 punten en nog drie wedstrijden te gaan, is het rekensommetje simpel. De 52 punten van koploper Eemdijk zijn niet meer te achterhalen en ook die van Genemuiden, Berkum en Ajax niet. Oké, dat is een gegeven. Maar wat kan Urk 1 nog wel vanuit de huidige positie een vorm waarin ze verkeren, dat is de vraag die ons interesseert.

Maar zoals gezegd, Urk kan nog 9 punten sprokkelen uit de laatste drie wedstrijden. Maar ieder van ons weet dat dit maximale resultaat niet reëel en haalbaar is. Wat wel binnen de mogelijkheid ligt is de vijfde positie. Vier ploegen (SDC Putten, Staphorst, DFS en Urk) staan heel dicht op elkaar. En alle vier spelen nog een pittig programma en ook nog onderlinge duels.

Urk-Flevo Boys

Op dit moment zal het voor iedereen een ongeschreven regel zijn, het enige wat telt is de bekerfinale Urk-Flevo Boys. Sv Urk zal alles op alles zetten om die wedstrijd voor eigen publiek te winnen. De doelstelling in de competitie is gehaald zodat de spelersgroep zich volop kan gaan richten op dit duel. 

Of die doelstelling ook bij Flevo Boys opgaat, dat is nog maar de vraag. Immers onze buren zijn ook nog verwikkeld in de zo belangrijke kampioensstrijd in de eerste klasse D. Drie wedstrijden nog te gaan en SVZW in haar kielzog levert een ongekend spanningsveld op. En de promotie naar de hoofdklasse zal voor Flevo Boys belangrijker zijn dat de bekerwinst op Urk.

Maar de finale moet nog gespeeld worden en de bal is in al die jaren rond gebleven, het kan dus alle kanten op. De wedstrijd zal met heel veel publiek en regionale belangstelling bij beide teams vereende krachten oproepen die tot maximale prestaties leiden. Het zou voor Urk een bekroning zijn op het prachtige seizoen voor Richard Karrenbelt en zijn staf met de spelersgroep.