SV Urk
Vormtweg 7D
8321 NC Urk

facebook

twitter

youtube


Sv Urk spoelt kater weg tegen SDC Putten

Een vroeg doelpunt van Gerrit Tol bevrijdde Sv Urk meteen van de last van het verlies tegen Flevo Boys. SDC Putten liet de ploeg van Richard Karrenbelt zijn gang gaan en verstoorde de Urker opbouw niet. In een bij vlagen gezapig potje voetbal was Urk de ploeg die het meest voor de overwinning ging. SDC Putten kon daar maar weinig tegen overstellen. Samengevat verliep het als volgt: Riekelt Nentjes kreeg halverwege de eerste helft een goede kans, maar raakte de bal kwijt op weg naar het doel van de bezoekers. SDC Putten raakte na bijna een half uur de lat uit een vrije trap en schoot Hessel Snoek met links te zacht in om echt gevaarlijk te worden. Klaas Romkes, na rust in het veld gekomen, brak de score in twee pogingen verder open. Een kwartier voor het eindsignaal bracht Marinus Snoek met een snoeihard afstandsschot de einstand op 0-3. Pas hierna moest scheidsrechter Van de Ketterij met drie gele kaarten orde op zaken stellen. De arbiter uit Goes floot een prefecte wedstrijd. Urk stijgt door deze overwinning naar de vijfde plaats.

SC Genemuiden verlaat titelstrijd
De titelstrijd in de Hoofdklasse B gaat in eerste instantie nog tussen Berkum en Eemdijk en op het tweede plan komen Genemuiden en Ajax nog om de hoek kijken. SC Genemuiden liet zich bij CSV Apeldoorn verrassen en heeft met nog twee wedstrijden te gaan vijf punten achterstand op Eemdijk. De Bunschoters hadden bij NSC Nijkerk aan een doelpunt genoeg om te winnen. Ajax won van Sparta Nijkerk, maar heeft ook vijf punten achterstand op de koploper. Berkum won nipt van Huizen, dat na de nederlaag nacompetitie niet meer kan ontlopen. AZSV deed goede zaken door thuis van HZVV te winnen. Zuidvogels moest de drie punten aan Excelsior’31 meegeven. Ook Zuidvogels moet deelnemen aan de nacompetitie gaan voorbereiden. Staphorst en DFS Opheusden kwamen niet tot scoren. Dat was voor Sv Urk gunstig en een vijfde plaats opleverde. Op Hemelvaartsdag deelden AZSV en Huizen de punten door ieder twee keer te scoren.

Sv Urk speelt komende zaterdag uit tegen Sparta Nijkerk en als het een beetje mee zit kan Eemdijk een week later op Urk kampioen worden op de laatste wedstrijddag. (Met dank aan Het Urkerland)