SV Urk
Vormtweg 7D
8321 NC Urk

facebook

twitter

youtube


Dayseaday pupillentoernooi was weer een succes!!

Op zaterdag 2  juni 2018 werd de vijfde editie van het Dayseaday pupillen toernooi gespeeld. 96 teams maakten hun opwachting in één van de 16 poules van 6 teams. JO8, JO9, JO10, JO11 en ook MO11 zijn de leeftijdscategorieën die meedoen. Om klokslag 09.00 uur begonnen de eerste wedstrijden en om  17.10 klonk het laatste fluitsignaal. Er zijn dan bijna 300 wedstrijdjes gespeeld en er is in totaal 823 keer gescoord.

De ploegen komen uit alle delen van het land. KV Mechelen uit België heeft de primeur om als eerste buitenlandse club mee te doen met drie teams. Ook diverse jeugdteams van andere BVO’s maken hun opwachting. FC Groningen is ondertussen bijna vaste deelnemer. Er zijn ook teams van FC Utrecht, NEC/Top Oss en FC Emmen van de partij. Maar liefst vijf scouts van Heerenveen en Ajax melden zich in de kamer van de organisatie. Wie weet liepen er nog wel meer tussen de vele toeschouwers. Want tussen de bijna 1000 voetballertjes lopen vast wel een paar talentjes, die we later bij een BVO terug zullen zien. 

De dag begint met een druilerig regentje maar om een uurtje of elf wordt het droog en blijft het blijft dat ook gelukkig. De visverkoop (kibbeling en zalm) begint goed te lopen. Op het hoogtepunt staat er een rij van 25 meter voor de bakwagen! Om drie uur is men helemaal ‘los’. Ook de kantine heeft het druk met koffie en frisdrank. Alcohol wordt pas na het laatste fluitsignaal geschonken.

De aanwezige EHBO heeft het gelukkig ook minder druk dan de vorige jaargangen. De Urker voetbalteams doen het over het algemeen goed en presteren soms boven verwachting. Sv Urk JO9-1 weet zelfs het toernooi te winnen en laat clubs als KV Mechelen, FC Groningen maar ook bekende namen als Elinkwijk en Hollandia achter zich. In een mooie finale wordt Achilles’12 uit Hengelo met 4-1 verslagen. JO10-3 komt slechts één doelpunt te kort om kampioen te worden in poule R. Samen met AVV Zeeburgia JO10-2 heeft het team 12 punten (4 gewonnen, 1 verloren) maar het doelsaldo van Zeeburgia is +10, dat van Urk +9. Het gaat er in alle poules fanatiek aan toe. De blijdschap is groot bij winst, het verlies geeft her en der tranen.

Maar uiteindelijk na de prijsuitreiking gaat iedereen met blijde gezichten weer naar huis. En kunnen we beginnen met het opruimen van de velden en het schoonmaken van de kleedkamers. Als organisatie bedanken we iedereen die mee geholpen heeft met het tot een succes maken van dit toernooi.

Allereerst de sponsors, zonder hun is een toernooi als dit gewoon niet mogelijk te organiseren. Onze hoofdsponsor Dayseaday, de vissponsors seafood connection en Visscher seafood, Jan de Bakker voor de saucijzenbroodjes. Albert Heijn sponsor van de goodybags voor alle teams en Kramer aan de Zaan voor wat betreft de bekers, GBU voor het programmaboekje, Alpha producties voor het geluid. Zonder sponsorgeld gaat het niet maar zonder vrijwilligers ook niet.

Daarom alle scheidsrechters, visbakkers, kantinepersoneel, EHBO’ers, de dames van de ontvangst, de burgermeester voor de prijsuitreiking, de mensen van de velden; allemaal onze hartelijke dank.

Als we een uurtje later in de kantine nog wat drinken komen de eerste bedankjes van clubs binnen via mail en app. ‘Bedankt voor het geweldige toernooi, graag tot volgend jaar!’.

We moeten er als organisatie nu nog even niet aan denken, maar dat er ook een 6e editie van dit toernooi komt staat al wel vast.

De organisatie

Dayseadaytoernooi.