SV Urk
Vormtweg 7D
8321 NC Urk

facebook

twitter

youtube


Zuiderzeecup 2018

Harderwijk, gelegen aan de voormalige Zuiderzee, het zaterdagvoetbal, de strijd zowel op zakelijk als op sportief vlak, de onderlinge concurrentie welke toch sterk was tussen vissers steden langs de boorden van de Zuiderzee! Dit zijn prachtige ingrediënten voor de strijd om de ZuiderZeeCup. Een jaarlijks terugkerend voetbaltoernooi voor en met clubs langs de voormalige Zuiderzee!

Uit het voorgaande mag helder zijn welke verenigingen met dit evenement mee kunnen gaan doen. Clubs met een mooie rijke historie. Tussen deze clubs zijn in het verleden heftige derby’s uitgevochten. Te noemen zijn bijv. IJsselmeervogels, Spakenburg, Volendam, Marken, Elburger SC, Urk, Huizen, DOS Kampen, Genemuiden en VVOG. Voor dit jaar doen nu definitief mee; Urk, afc Ajax, Huizen en uiteraard VVOG!

VVOG Loot Urk, Huizen Tegen Ajax
VVOG zal de Zuiderzeecup dit jaar op 8 augustus openen tegen sv Urk. Dat wees de loting van vrijdag 22 juni uit. Tegelijkertijd zal sv Huizen het opnemen tegen AFC Ajax. De loting werd dit jaar gehouden in de Vischafslag aan de haven van Harderwijk. Deze werd bijgewoond door afvaardigingen van de besturen van de deelnemende clubs en sponsoren van het toernooi. Na een welkomstwoord van Reijer Roelofsen was het woord aan Bram van Polen en Maarten van Panhuis. Bram, oud speler van VVOG, werd geinterviewd door Maarten van Panhuis. Na dit interview werd de loting gedaan met behulp van de veilingklok.

Tegenstander van VVOG op 8 augustus zal sv Urk zijn.  Huizen, dat degradeerde naar de eerste klasse, zal op 8 augustus spelen tegen het naar de derde divisie gepromoveerde AFC Ajax. De winnaars van beide duels zullen op 11 augustus de finale van de Zuiderzeecup spelen. Deze wedstrijd wordt vooraf gegaan door het duel om de 3e en 4e plaats.