SV Urk
Vormtweg 7D
8321 NC Urk

facebook

twitter

youtube


Voorbeschouwing Urk-AZSV

Zaterdag staat de eerste thuiswedstrijd voor Urk op het programma tegen AZSV uit Aalten

Het elftal van trainer Dave de Jong speelde vorige week zaterdag op eigen veld met 2-2 gelijk tegen SDC Putten. Een gelijkspel dat pas vlak voor tijd gestalte kreeg door een benutte strafschop van Niek te Veluwe, die ook al het eerste doelpunt voor zijn rekening nam. Toch was de thuisploeg teleurgesteld met het behaalde resultaat, omdat men het gevoel had, dat er meer in had gezeten.

Urk speelde vorige week de seizoenouverture in en tegen Apeldoorn. De ploeg van trainer Richard Karrenbelt kwam na een kwartier op achterstand, maar wist dat binnen tien minuten om te buigen in een 1-2 voorsprong. Na rust kwam Apeldoorn snel met tien man te staan, en wist Urk de wedstrijd, ondanks het missen van een handvol kansen, toch vrij eenvoudig met 2-4 te winnen.

De vorige seizoen gespeelde onderlinge ontmoetingen, eindigde op Urk in een 3-3 gelijkspel, terwijl Urk in Aalten aan een vroeg doelpunt van Riekelt Nentjes voldoende had om met 0-1 te winnen. De overwinning in Aalten maakte tevens een einde aan een reeks van twintig jaar zonder overwinningen voor Urk in Aalten. Weet Urk vanmiddag te winnen, dan eindigt ook een reeks van twintig jaar zonder thuisoverwinningen op AZSV.

Na drie maanden weer een kompetitiewedstrijd op ons eigen sportpark. Wordt het opnieuw een overwinning voor Urk, dat daarmee iedereen de slechte seizoenstart van vorig jaar doet vergeten, of weet AZSV de punten weg te snoepen.