SV Urk
Vormtweg 7D
8321 NC Urk

facebook

twitter

youtube


Voorbeschouwing Urk-Buitenpost

Zaterdagmiddag staat de thuiswedstrijd van Urk tegen Buitenpost op het programma. Een korte voorbeschouwing:

Onze gasten, onder leiding van trainer René van der Weij debuteren dit seizoen in de Hoofdklasse, nadat het vorig jaar met overmacht kampioen werd van de 1e Klasse E. De eerste wedstrijd werd met 2-5 verloren van DUNO D., maar daarna volgden twee gelijke spelen tegen Staphorst (1-1) en Berkum (0-0), en dat zijn toch clubs van formaat. De Friezen hebben uit de drie gespeelde wedstrijden dus twee punten behaald, staan daarmee op plaats vijftien van de ranglijst, maar heel veel zegt dat natuurlijk nog niet.

Urk speelde vorige week in Wierden tegen SVZW. Na de toch wel teleurstellende nederlaag van de week daarvoor op eigen veld tegen AZSV, wist de ploeg van trainer Richard Karrenbelt opnieuw een uitwedstrijd te winnen. Door doelpunten van Hessel Snoek en Gerrit Tol werd de wedstrijd afgesloten met een 0-2 overwinning. Urk bezet op de ranglijst de derde plaats met zes punten uit drie wedstrijden.

De laatste keer dat beide ploegen tegen elkaar uitkwamen, was in het seizoen 2013-2014. De thuiswedstrijd in september werd een moeizame 1-0 overwinning (doelpunt Jan van Slooten) voor Urk, terwijl de uitwedstrijd in maart vrij eenvoudig met 1-4 werd gewonnen (doelpunten Jan van Slooten, Hessel Snoek, William de Boer en Kees de Boer) . Dat seizoen werd Urk kampioen van de 1e Klasse E.

Weten de spelers van Urk  de eerste thuisoverwinning van het seizoen te behalen, en daarmee ook de positie bij de eerste drie van de ranglijst te behouden, of weet Buitenpost voor een verrassing te zorgen op sportpark De Vormt.

Door de KNVB is de heer Kuijntjes aangesteld als leidsman, en hij zal worden geassisteerd door de heren Malki en Koenderink.