SV Urk
Vormtweg 7D
8321 NC Urk

facebook

twitter

youtube


“Het is geen schande om van Urk te verliezen”

Sv Urk heeft zich voor de tweede ronde van de KNVB Toto Beker geplaatst. Dat gebeurde woensdagavond 26 september na een zinderde wedstrijd (1-1) met verlenging (2-2) en strafschoppen(4-5) ten koste van het favoriete DOVO uit Veenendaal.

In de eerste helft gebeurde er niet viel. DOVO kwam niet echt op het gewenste niveau, zo schreef een lokale verslaggever bij de wedstrijd, terwijl Urk als underdog met de counter af en toe gevaarlijk was voor de gastheer. Vijf minuten na rust doorbrak Sv Urk dit matte gebeuren en kwam door Riekelt Jan Brands op 0-1. Hij kopte de bal fraai achter DOVO-doelman Rodney Ubbergen.

Pas toen kwam de wedstrijd echt op gang. DOVO kende de reputatie van Sv Urk voelde de bui al aankomen. Ze speelden steeds meer dominerend en Sv Urk kwam meerdere keren goed weg. Desondanks kreeg Gerrit Tol in die fase een uitgelezen kans om de stand op 0-2 te brengen, hij schoot de bal over het doel. Het bleef lang ongewijzigd en kort voor eindtijd gebeurde dan toch, waar niemand van Urk op gehoopt had. De vrijstaande spits van DOVO kon eenvoudig binnen koppen en bracht beide teams op gelijke hoogte.

Spannend, dat was het zeker en de verlenging moest uitkomst bieden. Joshua Patrick, de maker van het eerste doelpunt, scoorde ook in de verlenging en de situatie werd voor de gasten nijpender. Toch beet Urk van zich af en liet zich niet in de ongewenste hoek drukken. Een rode kaart voor een DOVO speler Lars Middelwijk gaf de openheid en uit de toegekende vrije trap forceerde Riekelt Nentjes de gelijkmaker (2-2). In de slotfase mocht DOVO de handen dichtknijpen met deze eindstand.

In de strafschoppenserie werd Richard Strijker de gevierde man. Na een sterke serie strafschoppen aan Urker zijde, stopte hij de laatste strafschop van Marley Berkvens en dat werd de derde divisionist fataal. Iedereen bij DOVO treurde, maar zoals oud Urk 1 speler Jelle Loosman het op Twitter omschreef: “Het is geen schande om van Urk te verliezen”. (Foto met dank aan De Stentor)