SV Urk
Vormtweg 7D
8321 NC Urk

facebook

twitter

youtube


D+1 Day after … DOVO

Donderdagmorgen 27 september 2018. S’ Morgensvroeg zijn de eerste spelers al weer op weg naar hun werk. Na een late en vooral onvoorspelbare avond op sportpark Panhuis in Veenendaal zal menigeen op Urk lang nagenieten van de overwinning op karakter van het favoriete DOVO uit Veenendaal.

En dat DOVO favoriet was, dat omschreef hun verslaggever Erik Westerhout op hun website: “Met een loting tegen s.v. Urk heeft DOVO het wat dat betreft niet slecht getroffen. Ten eerste speelt de tegenstander één klasse lager dan onze rooien (in de hoofdklasse); ten tweede heeft DOVO het voordeel van een thuiswedstrijd. De mannen van Gert Kruys hebben dan ook een goede kans verder te bekeren en het zou eigenlijk een blamage zijn als dit niet zou gebeuren.”
Maar de realiteit gebied hem ook te zeggen dat tegelijkertijd de onderschatting op de loer ligt. “Het seizoen 2016-2017 waren de clubs bij elkaar ingedeeld in de hoofdklasse B. In beide duels had DOVO de handen vol aan de Urkers. Op het voormalige eiland verloor DOVO, kanslozer dan de uitslag doet vermoeden, met 2-0.
In Veenendaal konden onze rooien zich niet revancheren en kwamen niet verder dan 1-1. In beide duels was DOVO voetballend wel beter, maar toonde Urk zich fysiek sterker en streed het met een enorme wilskracht. Dat is dan ook kenmerkend voor de hoofdklasser, die -in weerwil van andere clubs- speelt met overwegend spelers uit het eigen dorp. Mede door het taboe op voetballen op zondag en de sterke identiteit, is dat meer mogelijk dan wáár dan ook.

Aanvaller Joshua Patrick was realistisch in zijn voorbeschouwing. Hij zegt ,,Ik herinner mij dat het een lastige tegenstander was. In het elftal van Urk spelen jongens uit het eigen dorp. Ze hebben de mentaliteit van mouwen opstropen. Je zet ze zo maar niet opzij.’’

Voor SV Urk liefhebbers zijn dit van die momenten, die niet snel vergeten worden. Ze gaan als één van de vele hoogtepunten van de club de geschiedenisboeken in. Maar daar blijft het niet bij, want zaterdag rolt er bij de loting een nieuwe tegenstander uit de koker.