SV Urk
Vormtweg 7D
8321 NC Urk

facebook

twitter

youtube


Urk koploper na enerverende winstpartij

Met een vroege voorsprong door een doelpunt van William de Boer leek het alsof Sv Urk haar tegenstander DETO Twenterand van de mat zou spelen. De bezoekers uit Vriezenveen herpakten zich en wonnen gedurende de eerste helft meer terrein. In het laatste deel moest Riekelt Jan Brands nog een keer de angel uit een gevaarlijke aanval halen. Vroeg in de tweede helft kwamen de gasten op gelijke hoogte. Urk oogde steeds meer vermoeid van de krachtsinspanningen bij DOVO. Urk had het even niet en dat gaf DETO Twenterand de kans om naar 1-2 uit te lopen. Een nederlaag voor Urk leek aanstaande.

De ruggen werden nog een keer gerecht en het publiek begon de ploeg na de gelijkmaker van invaller Jelle de Boer uitbundig te steunen. In de slotfase schoot Hessel Snoek alle hoop van DETO Twenterand op een puntendeling aan diggelen door 3-2 op het scorebord te zetten. De gasten probeerden met een alles of niets offensief het tij alsnog te kregen, maar tevergeefs. Het arbitrale trio kreeg er van de bezoekers flink van langs maar dat deerde het winnende Urk niet. Door deze overwinning gaat Urk aan de leiding in de Hoofdklasse B.

DUNO onderuit bij Sparta Nijkerk
Alleen Urk, Staphorst en Sparta Nijkerk wisten hun wedstrijd op eigen veld te winnen. De winst van Sparta Nijkerk betekende meteen het eerste verlies voor DUNO, dat tot zaterdag koploper was. SC Genemuiden liet CSV Apeldoorn met lege handen achter. Flevo Boys had aan een doelpunt genoeg AZSV van de gedeelde eerste plaats te duwen en daar zichzelf te positioneren. ACV won met een doelpunt verschil bij Buitenpost. Staphorst won van het bezoekende Berkum, dat een stroeve competitiestart kent. SVZW en SDC Putten verdeelden de punten door ieder twee keer te scoren. Excelsior’31 scoorde in Wezep vijf keer tegen WHC drie keer. De ploeg uit Wezep staat op de onderste plaats. (Met dank aan Het Urkerland)