SV Urk
Vormtweg 7D
8321 NC Urk

facebook

twitter

youtube


Urk sleept drie punten uit het vuur

Met nog drie minuten te gaan, leek de wedstrijd tussen DUNO en Urk op een puntendeling uit te draaien. En sterke start van DUNO dwong Sv Urk in de verdediging, maar ze hielden stand. De rode kaart in de eerste helft bij DUNO bracht een kentering in het vertoonde spelbeeld en Sv Urk kreeg steeds meer grip op de wedstrijd. Daar waar Richard Strijker met een miraculeuse redding zijn team op de been hield, wist de aanval van Sv Urk de spaarzaam geboden kansen niet te benutten. Al met al zou de ploeg van Richard Karrenbelt met de 0-0 eindstand al tevreden geweest zijn, gezien het veldoverwicht van de thuisclub. 

Vier minuten voor het eindsignaal ontstond er een jubelstemming aan de kant van Urk, want invaller Jelle de Boer torende hoog boven de verdedigers van DUNO uit en kopte de beslissende treffer tegen de touwen. Beide ploegen eindigden het duel met tien spelers. Ryan Bouwmeester van DUNO kreeg direct rood na een overtreding met twee benen vooruit, Riekelt Jan Brands kon met twee keer geel vertrekken. Urk verstevigde met deze zwaar bevochten winst de leiderspositie.

Eerste overwinning Buitenpost
Eindelijk winst voor Buitenpost. DETO Twenterand scoorde twee keer, maar de Friezen prikten er drie in het doel van de thuisclub. ACV wees Staphorst terug in de race naar de eerste plaats. Berkum stuurde SVZW met een ruime nederlaag naar huis. Excelsior’31 kende geen pardon met het bezoekende AZSV, dat zo goed aan dit seizoen begon. Flevo Boys ging op eigen veld onderuit tegen Sparta Nijkerk, dat aan een doelpunt genoeg had. SC Genemuiden won thuis moeizaam van WHC, dat nog steeds zonder winst is. Ook in Putten kon CSV Apeldoorn niet winnen. SD C Putten en de bezoekers deelden de punten met ieder een doelpunt. Urk staat vier punten los van de achtervolgers, WHC staat stijf onderaan. (Met dank aan Het Urkerland)