SV Urk
Vormtweg 7D
8321 NC Urk

facebook

twitter

youtube


Urk onverdiend uit bekertoernooi

Als er een club in Nederland is die heeft laten zien dat het amateurvoetbal nog springlevend is, dan komt die eer aan Urk toe. In de eerste helft van de bekerwedstrijd was de equipe van Richard Karrenbelt de bovenliggende partij. Al na vier minuten werd een doelpunt afgekeurd wegens buitenspel. Roda JC zocht naar openingen, maar slaagde daar niet in tegen het stug verdedigende Urk.

In de tweede helft gooide trainer Robert Molenaar het roer om. Met fysiek spelen en schieten van afstand. Dat lukte met een schot van El Makrini. Meer wapenfeiten kon de ploeg uit Kerkrade niet overleggen. Urk kreeg in een tweede helft nog een afgekeurde treffer te verwerken en Jelle de Boer kon in de slotminuut net niet goed koppen. Het publiek was tot de slotseconde geboeid door de inzet van Urk. De waardering kwam met een ovationeel applaus, dat door de spelersgroep met eenzelfde gebaar beantwoord werd.

Urk was teleurgesteld, zeker toen achteraf ook in de landelijke pers duidelijk werd dat beide doelpunten onterecht werden afgekeurd. De spelersgroep kon wel met opgeheven hoofd het veld verlaten in de wetenschap dat het publiek heeft genoten en dat er veel waardering was over het vertoonde spel en inzet. (Met dank aan Het Urkerland)