SV Urk
Vormtweg 7D
8321 NC Urk

facebook

twitter

youtube


In Memoriam: Kees Brouwer

Ik leerde Kees kennen op het moment dat ik een telefoontje kreeg om eens te praten samen met Jan Brouwer en Kees om voorzitter te worden van SV Urk. Man, wat was die Kees een vasthouder. In de gesprekken bleek wel, dat het Kees was die de regie had. Met zijn rustige voorkomen was het zeker geen man die hem de kaas van het brood liet eten en door zijn vastberadenheid kreeg hij heel wat voor elkaar.

Een vriendschap bloeide op en ik mag wel zeggen, dat wij erg op elkaar gesteld waren. Ik kon Kees als klankbord gebruiken en ik schroomde dan ook niet als er wat zaken waren, waar ik een advies van een derde voor nodig had, om Kees te raadplegen.

Wat heeft Kees niet bij SV Urk gedaan? Als er problemen waren werd Kees heel vaak ingeschakeld en met zijn rustige manier van benaderen kon hij heel snel de hoofden weer dezelfde kant op krijgen. Voor het vele werk wat hij voor SV Urk heeft gedaan, werd Kees in 2011 onderscheiden als lid van verdienste van onze mooie familieclub. Als iemand dit verdiende was het zeker Kees.

Iedere maandagmorgen kwam Kees trouw een bak koffie bij mij op de zaak doen en bespraken we met een groepje voetbalfanaten” het afgelopen weekend. Dit gaan we zeker missen. De laatste maanden tijdens zijn ziekte mocht ik Kees een aantal malen bezoeken en konden we open en heerlijk spreken over de tijd die ging komen. Kees was een realist en wilde de dingen ook voor na zijn overlijden regelen.

Ik kreeg tijdens de bezoeken een inkijkje in zijn leven en ik mag wel zeggen dat hij heel wat meegemaakt heeft. Hij heeft lang in het buitenland gewerkt en vele mooie verhalen kon hij hier over vertellen. De periode dat ze weer terug naar Nederland kwamen en 22 jaar in Balk hebben gewoond. Maar het eiland toch bleef trekken zodat ze weer terug naar Urk kwamen. Kees werd weer actief bij zijn SV Urk en af en toe was het hele gezin compleet op de tribune op het eerste elftal aan te moedigen.

Trots was hij op zijn gezin en zijn zoon Cees die ook in het buitenland werkt, maar als hij op Urk was, steevast ook de wedstrijden van ons eerste elftal bezocht. Ja en dan zijn kleinzoons, waarvan er eentje voetbalt en Kees steevast aan de lijn stond. Jent zal zijn opa zeker gaan missen, want als het even kon was Kees paraat.

De laatste jaren was Kees ook actief als bestuurder bij de huurdersvereniging. Dit was ook iets dat hem boeide en waar hij zijn energie in kwijt kon. Vele uren bracht hij bij deze vereniging door en we kunnen wel stellen dat Kees een veelzijdig man was.

Op oudjaarsdag is Kees van ons heen gegaan, een vriend is niet meer. Tiny, Cees en Ernesta, Els, Jent en Wick, Ruud veel sterkte en kracht toegebeden voor de komende dagen, nu het afscheid dichterbij komt.

Gerrit Meun

Agenda

zaterdag 24 aug 2019
Urk 3 - Tien Dorpentoernooi
zaterdag 24 aug 2019 - 14:30 uur
Urk 1 - Go Ahead Kampen (Oefen)
maandag 26 aug 2019 - 18:00 18:45 uur
Intake nieuwe leden
maandag 26 aug 2019 - 18:45 uur
JCU Foto
maandag 26 aug 2019 - 19:00 uur
Bestuur Foto

SV Urk TV

SV Urk - Excelsior ‘31


URK - CSV APELDOORN

URK - SPARTA NIJKERK