SV Urk
Vormtweg 7D
8321 NC Urk

facebook

twitter

youtube


Nieuwjaarsreceptie 2019 in het teken van “vooruitzien”


Op zaterdag 5 januari 2019 hield Sportvereniging Urk haar nieuwjaarsreceptie. Onder het genot van een hapje en een drankje konden de clubleden op allerlei manieren elkaar de beste wensen toereiken.
Voorzitter Dick Hellinga blikte in een goed gevulde kantine terug op het afgelopen jaar, waarin veel positieve aspecten te melden waren, zowel sportief als ook financieel gebied. Ook werd kort stil gestaan bij het overlijden van onze exclusieve leden Lub Visser en Kees Brouwer in 2018, beiden waren clubmensen in hart en nieren.

“Maar een nieuwjaarreceptie is ook bedoeld om vooruit te kijken” zo verwoorde de voorzitter het standpunt van het Algemeen Bestuur. Wat kunnen we allemaal verwachten komend jaar, als eerste natuurlijk de plannen voor nieuw(ver)bouw van de kantine, de jeugdopleidingsschool krijgt een boost en het damesvoetbal inclusief haar opleidingsprogramma is een stijgende factor binnen het geheel. Landelijk gezien zijn er ideeën om het zaterdagvoetbal en zondagvoetbal binnen de amateursector samen te voegen. Voor Sv Urk en de andere clubs uit de hoofdklasse B is dat alleen een optie onder de huidige geldende voorwaarden. Anders gezegd, zondagvoetbal moet zich aanpassen naar het zaterdagvoetbal.

Zorgen zijn er met name over de invulling van de functie terreinbeheerders, die door de week s ’avonds en zaterdag overdag het sportpark open houden voor publiek en spelers en het beheer voeren. Als extreem voorbeeld werd aangeroerd om het sportpark dan maar in voorkomend geval op bepaalde avonden te sluiten.

“Maar zover hoeft het toch niet te komen”, was de stille hoop. Volgende week zal de sponsorreis / voetbalkamp plaatvinden in het Spaanse Torremolinos. Een goede reis, veel plezier en een behouden thuiskomst en daarmee sloot voorzitter Hellinga deze Nieuwjaars editie.

Agenda

zaterdag 24 aug 2019
Urk 3 - Tien Dorpentoernooi
zaterdag 24 aug 2019 - 14:30 uur
Urk 1 - Go Ahead Kampen (Oefen)
maandag 26 aug 2019 - 18:00 18:45 uur
Intake nieuwe leden
maandag 26 aug 2019 - 18:45 uur
JCU Foto
maandag 26 aug 2019 - 19:00 uur
Bestuur Foto

SV Urk TV

SV Urk - Excelsior ‘31


URK - CSV APELDOORN

URK - SPARTA NIJKERK