SV Urk
Vormtweg 7D
8321 NC Urk

facebook

twitter

youtube


Het begint met ambitie

SV Urk blijft maar groeien. Begin dit jaar stond de teller wbt ledenaantal al op bijna 1300, en de rek lijkt er qua groei nog lang niet uit. Op dit moment zijn 81 teams actief in de diverse competities en zijn een paar honderd vrijwilligers wekelijks actief om SV Urk draaiende te houden.

Wat inmiddels wel begint te knellen zijn de accomodaties op Sportpark De Vormt. Een combinatie van noodzakelijke vervanging, uitbreiding, en renovatie, is de reden dat dit de afgelopen jaren regelmatig op de bestuursagenda’s heeft gestaan, en nu het moment is aangebroken dat we daar actief mee aan de slag gaan. Deze maand is een project gestart wat als doel heeft om eind dit jaar, tijdens de Algemene Ledenvergadering, een aantal voorstellen te presenteren voor nieuwbouw of verbouw van de bestaande accomodaties. Daarbij zal o.a. rekening worden gehouden met een verdere groei van de vereniging naar 2030, en dus een evenredige groei van de benodigde accomodaties.

De eerste projectfase is een inventarisatie. Voor eind April zal elke belanghebbende commissie of verenigings-onderdeel uitgenodigd worden voor een workshop waarbij de specifieke behoefte aan ruimte (vierkante meters) in kaart zal worden gebracht. We zullen hier tevens gebruik maken van de informatie van de vorige werkgroep die in een eerder stadium ook een rondje langs de commissies heeft gedaan.

Het spreekt voor zich dat we ook in gesprek gaan met externe partijen en partners zoals de Gemeente Urk, KNVB, etc. Een ambitieus project als dit zal zowel binnen als buiten de vereniging breed gedragen moeten worden.

Behalve bouwplannen zal er uiteraard ook een plan worden uitgewerkt voor de financiering hiervan. Hiervoor zal een speciale commissie binnen de projectgroep worden opgericht.

Via website, clubblad, en pers zullen we iedereen op de hoogte gaan houden. Er zal tzt ook een info/inloopavond worden georganiseerd zodra de plannen vorm krijgen. Mochten er in de tussentijd al vragen zijn, mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.