SV Urk
Vormtweg 7D
8321 NC Urk

facebook

twitter

youtube


Aanstelling selectie trainers jeugd sv Urk 2019/2020

De afgelopen maand heeft de Technische Commissie Jeugd (TCJ) gesprekken gevoerd met alle 1e lijn trainers van onze selectie elftallen. Doel van de gesprekken was inzicht krijgen in de ambities van onze trainers voor volgend seizoen en de behoefte van de club daar op af te stemmen.

Met enige trots kunnen wij zeggen dat wij zeer te spreken zijn over de huidige trainers en de manier van opleiden bij de verschillende jeugdselecties. Eén van de onderscheidende factoren van onze jeugdopleiding is dat onze trainers zeer betrokken zijn bij de ontwikkeling van onze mooie club. We kunnen samen bouwen omdat trainers niet zomaar komen en gaan, ze blijven verbonden aan onze jeugdopleiding.

Onze ambitie bij het opleiden van spelers voor uiteindelijk de senioren teams en daarbij in het bijzonder voor Urk 1 en 2, is bij alle trainers een duidelijke drijfveer. De tijd en energie die zij hierin steken is niet gering. En daarbij zien we dat er naast het voetbal wel eens keuzes gemaakt moeten worden om toch weer met de spelers het veld op te gaan om te trainen of te oefenen.

 

Trainers die stoppen

Een drietal trainers hebben om uiteenlopende redenen aangeven te stoppen als trainer aan het eind van dit seizoen. Deze keuze respecteren we met veel waardering. Het betreft hier Jan Schenk en Klaas Wakker, beide zijn nu trainer van onze JO19-1. Daarnaast heeft ook Henri Romkes aangeven te stoppen als trainer van JO15-1.

Nieuwe aanstellingen

Hoe het plaatje er nu voor komend seizoen uit gaat zien, is als volgt:

Jelle Loosman naar JO19-1

Voor JO19-1 hebben wij in Jelle Loosman voor het seizoen 2019-2020 een nieuwe trainer gevonden. Jelle is natuurlijk een boegbeeld van onze club als oud speler en aanvoerder van eerste, maar heeft zichzelf daarnaast als trainer de afgelopen jaren aantoonbaar ontwikkeld. Niet alleen op technisch, tactisch vlak maar ook als iemand die speler bijbrengt hoe je als sportman je sport beleeft.

Op dit moment is hij samen met Teun van Slooten bezig aan zeer sterk seizoen met JO13-1. Voor de invulling van de overige stafleden voor JO19-1 hebben wij de komende maand nog een aantal gesprekken.

Jan Kramer aanvulling op huidige trainersstaf JO17-1

Bij Jo17-1 zijn wij zeer te spreken over de samenwerking met de huidige staf Simon Ras, Meindert de Boer en Pieter van Eerde. Alle drie de trainers hebben aangeven graag nog een jaar door te gaan. Er is zelfs een nieuwe technische man bij gekomen, Jan Kramer (de patat). Jan heeft aangeven beschikbaar te zijn bij eventuele afwezigheid van een andere trainer. Zo kunnen wij garanderen dat er altijd twee trainers op het veld staan en er altijd voldoende aandacht is voor de spelers.

Vacature bij JO15-1

Doordat Henri Romkes te kennen heeft gegeven te stoppen als trainer van JO15-1 en ook Kees Kaptein een andere ambite heeft binnen SVU is er een vacature ontstaat bij JO15-1. Deze vacature wordt binnenkort gepubliceerd.

Kees Kaptein naar JO14-1

JO14-1 zal komend seizoen getraind worden door Kees Kaptein. Samen met Kees gaan wij de komende maanden opzoek naar de nodige aanvulling van de staf. Klaas Tol en Willem Hendrik Schraal, de huidige trainers van JO14-1 hebben aangeven graag door te gaan als trainer bij onze club. Samen met de TCJ gaan we de komende weken kijken bij welk team dat het beste gaat passen.

Arnold Roossien naar JO13-1

Bij JO13-1 zijn wij zeer verheugd dat Teun van Slooten zich blijft inzetten voor dit team. De afgelopen jaren heeft Teun dit uitstekend gedaan in combinatie met Jelle Loosman. Voor aankomend seizoen hebben wij Arnold Roossien bereid gevonden als vervanger van Jelle Loosman en dit team samen met Teun te gaan begeleiden. Arnold is in het bezit van een TCII diploma en heeft het afgelopen seizoen meegedraaid binnen onze jeugd en was daarvoor o.a. hoofdtrainer van SC Emmeloord.

Wij wensen alle trainers veel succes het komende voorjaar met het trainen van de huidige teams. Natuurlijk zien wij ook al weer uit naar het komende seizoen waarin wij weer mooie stappen willen maken als jeugdopleiding

Met een sportieve groet,

Siemen Lindeboom

Hoofd opleidingen SV Urk