SV Urk
Vormtweg 7D
8321 NC Urk

facebook

twitter

youtube


Drie jeugdtrainers geslaagd voor het UEFA C diploma

Henry Romkes, Randy Jelies en Jan Brands zijn afgelopen augustus gestart met de opleiding TC 3 van de KNVB ( UEFA C ). Iedere week gingen ze op woensdagavond met z’n drieën in de auto richting Hattem waar ze op de velden van SV Hatto-Heim de cursus avonden vulden. Ook moesten ze gedurende de cursus bij collega cursisten langs, om wedstrijden en elkaars trainingen te analyseren. Ook op Urk mochten wij 2 avonden organiseren, waarbij een wedstrijd van JO19-2 en JO15-1 centraal stonden.

Opvallend aan deze 3 Urker cursisten is of was, dat ze alle 3 in hun eigen fase zaten als jeugdtrainer. Dit zorgde er voor dat ze elkaar goed aanvulden, maar ook weer verschillend in de cursus stonden en er ieder voor zich, de nodige kennis heeft opgedaan. De ritjes heen en terug naar Hattem gingen overigens als een zucht voorbij, met alle voetbalonderwerpen die de revue hebben gepasseerd. Van een insider heb ik vernomen dat de bestuurder soms expres langzamer ging rijden op de N50 om toch zijn gelijk te halen.

Afgelopen donderdag was het dan zo ver, Henri Romkes, Randy Jelies en Jan Brands moesten hun examen training geven op Urk. Randy moest het examen starten met een training aan JO13-1, daarna was het beurt aan Henri die training gaf aan JO15-1 en Jan Brands mocht de avond afsluiten met ook een training aan JO15-1. Na het examen was de eindevaluatie in de bestuurskamer boven de tribune. Hier hebben de trainers te horen gekregen dat ze alle 3 met een ruime voldoende waren geslaagd en dat ze zich vanaf nu UEFA C trainer mogen noemen.

Gister was de diploma uitreiking bij ons op het sportpark in de BCU ruimte boven de tribune. Daar werd onder het genot van vers gebakken vis het diploma uitgereikt aan alle cursisten. Namens de cursisten willen wij ook de twee KNVB docenten Henk ten Hove en Wim van de Wal bedanken voor de leerzame avonden en de vele feedback die de cursisten mochten ontvangen.
Henri, Randy en Jan namens de club SV Urk van harte gefeliciteerd en wij wensen jullie veel succes met het trainen en opleiden van onze jeugdspelers.

Agenda

zaterdag 24 aug 2019
Urk 3 - Tien Dorpentoernooi
zaterdag 24 aug 2019 - 14:30 uur
Urk 1 - Go Ahead Kampen (Oefen)
maandag 26 aug 2019 - 18:00 18:45 uur
Intake nieuwe leden
maandag 26 aug 2019 - 18:45 uur
JCU Foto
maandag 26 aug 2019 - 19:00 uur
Bestuur Foto

SV Urk TV


URK - CSV APELDOORN

URK - SPARTA NIJKERK