SV Urk
Vormtweg 7D
8321 NC Urk

facebook

twitter

youtube


Mooie nostalgie bij damesvoetbal

In 1971 werden de dames van SV Urk op de foto gezet. Aanleiding was dat de dames een kampioenswedstrijd speelden op Urk, nog op het oude Wilhelminapark. Het was tweede pinksterdag en heel Urk was uitgelopen om de verrichtingen van de dames te aanschouwen. Het gejuich was niet van de lucht toen de dames de beker in ontvangst konden nemen.
Op de foto uit 1971 ziet u v.l.n.r. achter: Trainer Luut de Boer (overleden erelid), Tonia, Hennie, Janneke, Jeltje, Alie, Jannie, Hennie, Trientje en Ida. Op de voorste rij v.l.n.r. Lu (overleden) Co, Jannie, Annemarie, Marie, Aafke, Marie en Greta.

Tijd om in 2019 de foto weer eens over te doen. Een groot deel van de dames van toen waren 20 maart in de kantine bij de ouderavond voor het meisjesvoetbal. Daar werden veel herinneringen van toen opgehaald en men kwam tot de conclusie dat deze dames een belangrijke rol hebben gespeeld in de ontwikkeling van het damesvoetbal bij SVUrk. De dames, nu allemaal ruim over de 60, waren reuze trots en gingen enthousiast in de houding staan om de foto nog een keer over te doen. damesvoetbal nostalogie v.l.n.r. achter: Tonia, Hennie, Janneke, Alie, Hennie en Trientje. Voor v.l.n.r. Jannie, Aafke, Marie en Greta.