SV Urk
Vormtweg 7D
8321 NC Urk

facebook

twitter

youtube


Sv Urk heeft haar logo verfrist

“Vernieuwing” of wel aanpassing aan een komend digitaal tijdsperk op het beleid en alles wat met de club te maken heeft, de nieuwe website is daar een mooi voorbeeld van en zo ook het daaraan gekoppelde logo. Het houdt de club in beweging en dat is heel belangrijk. Aan het logo herken je het product. In de autowereld hebben alle merken een eigen logo en dat geldt ook voor voetbalverenigingen. Herkenbaarheid is dus het magische woord achter het logo en ze zijn er in vreselijk veel varianten beschikbaar, ouderwets in opmaak maar ook digitaal, veelkleurig en overal inzetbaar.

Sv Urk heeft de laatste jaren voor haar supporters sportief gezien een flinke opmars bewerkstelligt en daar past een nieuw logo zeker tussen, zo is de stelling van de commissie PR&M. Er is gekozen voor een model, gebaseerd op het oude model, maar dat toch een verfrissend karakter meekrijgt, opgemaakt in de basiskleuren van Sv Urk: Blauw en Wit.

De signalen in het logo spreken voor zich. Twee personen (gender neutraal) in aanvallende actie en beweging met bal laten onomstotelijk zien dat we met voetbalsport te maken hebben. De officiële afkorting SV Urk, dat geen nadere toelichting vraagt. De Urker kreet “Nor vuren” is historisch voortgekomen uit de wedstrijden die Urk 1 speelde waarbij het publiek de aanvalsdrift van Urk voor ogen heeft. Onze speelstijl is ook nor vuren (direct spel, snel naar de goal van tegenstander, vroeg druk zetten, aanvallend spelen) gericht. De lijnen schuin omhoog zijn herkenbaar uit het oude logo en symboliseert groei, vooruitgang en geeft aan dat we naar boven en de toekomst kijken.