SV Urk
Vormtweg 7D
8321 NC Urk

facebook

twitter

youtube


Eerste selectie SV Urk gestart met tweede voorbereidingsblok op nieuwe seizoen

Afgelopen zaterdag is de eerste selectie van SV Urk begonnen aan het tweede trainingsblok van de voorbereiding. De voorbereiding op het seizoen 2019-2020 is door de technische staf Richard Karrenbelt, Klaas Hessel Kapitein en Peter de Boer in twee blokken verdeeld. Er werd getraind van 26 juni tot 9 juli met tussendoor een gezellig weekend op het Spaanse Mallorca. Een weekend als seizoensafsluiting waar in bijzijn van de spelersvrouwen traditiegetrouw ruimte is voor verbinding, teambuilding en plezier. Het eerste trainingsblok werd afgesloten met een oefenwedstrijd in Sneek tegen Derde Divisionist ONS Sneek.

Afgelopen zaterdag is het tweede trainingsblok gestart waarbij toegewerkt wordt naar de eerste competitiewedstrijd op 31 augustus thuis tegen RKAV Volendam. Een prachtig affiche tegen een uitstekend team uit een karakteristiek dorp dat in vele opzichten te vergelijken is met Urk.

De selectie van ons vlaggenschip is volledig in tact gebleven. Johannes Schrijver is vorig seizoen na de winterstop overgekomen van Urk 2 en heeft inmiddels op eigen kracht een plek in de eerste selectie verdiend. Pieter Brands is weer terug van een studieperiode in Frankrijk en inmiddels weer aangesloten. Voor de rest zijn er geen wijzigingen. Dit geeft onze hoofdtrainer met zijn begeleidingsteam de gelegenheid op de ingeslagen weg verder te bouwen aan het team.

In de eerste fase van de voorbereiding zijn de stageplekken ingevuld door Iede Nentjes en Jelle Kramer vanuit Urk 2. Op basis van hun ontwikkeling en inzet in Urk 2 een welverdiende kans om te ruiken aan een hoger niveau en bovendien is dit goed voor hun ontwikkeling.  Als gevolg van de vakantieperiode is de selectie nog niet helemaal compleet. De komende dagen sluit een laatste handvol spelers aan. Voorafgaand aan de eerste oefenwedstrijd van woensdagavond 7 augustus tegen VVOG staan maandagavond en dinsdagavond nog twee trainingen op het programma.

Dit jaar neemt Urk 1 deel aan het Veluwade-toernooi in Hierden. Traditioneel is Urk deelnemer aan het Zuiderzeecup bij VVOG in Harderwijk, maar het is de organisatie van dit prachtige toernooi niet gelukt dit jaar voldoende teams van niveau aan te trekken. Met als gevolg dat er dit jaar geen Zuiderzeecup is. Urk neemt het woensdagavond 7 augustus in Hierden op tegen VVOG dat uitkomt in de Derde Divisie, aanvang 19:00 uur. Op donderdagavond wordt er weer getraind en op zaterdag 11 augustus is Jong Volendam de tegenstander, aftrap is om 17:15 uur. Jong Volendam is vorig seizoen kampioen geworden in de Derde Divisie en dus dit jaar actief in de Tweede Divisie. Ook deze wedstrijd vindt plaats op het sportpark van VV Hierden aan de Dorpshuisweg in Hierden.

Op zaterdag 17 augustus gaat Urk naar een ander vissersdorp waar het tijdens de Open Dag van Spakenburg oefent tegen Tweede Divisionist SV Spakenburg, aanvang 15:00 uur. Op 20 augustus komt Jong-Almere City naar Urk en wordt er geoefend om 20:00 uur op Sportpark de Vormt. De laatste testcase voor aanvang van de competitie is een oefenwedstrijd op zaterdag 24 augustus om 14:30 thuis tegen Go-Ahead Kampen.

Kortom, een pittig oefenprogramma de komende weken waarin ons vlaggenschip toewerkt naar de seizoensopening op 31 augustus. U bent als trouwe aanhanger van Urk van harte welkom bij zowel de trainingen als de geplande oefenwedstrijden. In samenwerking met supporters, vrijwilligers en alles wat SV Urk een warm hart toedraagt, werken we toe naar een succesvol seizoen 2019-2020.