SV Urk
Vormtweg 7D
8321 NC Urk

facebook

twitter

youtube


Urk en VVOG spelen gelijk

De oefenwedstrijd die Urk woensdagavond 7 augustus 2019 speelde op het Veluwade toernooi in Hierden tegen VVOG, is geëindigd in een 2-2 gelijkspel. VVOG, dat al vier oefenwedstrijden in de benen had, kwam vroeg in de wedstrijd op voorsprong door een benutte strafschop van Thomas Vossebeld. Nog voor rust wist Urk deze achterstand om te zetten in een 2-1 voorsprong.

Nadat William de Boer, spelend als centrale aanvaller, een grote kans liet liggen zette hij Urk na een half uur op 1-1 na goed voorbereidend werk over rechts van Maarten Dijkhuizen en Lucas Schraal. De jonge vleugelaanvaller speelde met name in balbezit een prima wedstrijd en was met zijn snelheid een plaag voor zijn directe tegenstander. Nadat Marinus Snoek al een vrije trap gekeerd zag worden door de keeper van VVOG schoot hij er vlak voor vervolgens één prachtig in de linkerbovenhoek.

Na rust bleef deze stand lang op het scorebord staan, ondanks kansen voor beide ploegen. Een klein kwartier voor tijd wist de derdedivisionist uit Harderwijk op gelijke hoogte te komen door een volley van Bas Wobbes. De laatste minuten veranderde er niets, zodat beide ploegen afsloten met een 2-2 eindstand.

Opvallend aan Urker zijde was het debuut van Jelle Kramer en Iede Nentjes, die vanuit Urk 2 in deze voorbereidingsperiode de talentplekken mogen invullen. Voor onze hoofdmacht een nuttige eerste oefenwedstrijd waarin de eerste speelminuten zijn gemaakt in de voorbereiding naar de competitiestart op 31 augustus waarbij RKAV Volendam naar Urk komt.

Aanstaande zaterdag speelt Urk haar tweede oefenwedstrijd op het Veluwade Voetbaltoernooi in Hierden tegen Jong Volendam. Aanvang 17.15 uur.