SV Urk
Vormtweg 7D
8321 NC Urk

facebook

twitter

youtube


Doelpuntrijk oefenduel Urk tegen Jong Volendam

Op een winderig sportpark in Hierden kwam Urk in het tweede oefenduel drie keer tot scoren. De tegenstander Jong Volendam, dit seizoen uitkomend in de Tweede Divisie, kwam vijf keer tot scoren. Logisch gevolg was dan ook de eindstand van 3-5. 
 
Met Richard Strijker, Maarten Dijkhuizen, Jon Hakvoort, Klaas Kramer en Ronald Wezelman stond er een achterhoede die nog niet eerder in deze samenstelling heeft gespeeld. Datzelfde gold voor het jonge middenveld met Pieter Brands, Johannes Schrijver en Johan Loosman. Voorin startte William de Boer wederom in de spits, met aan de rechterkant Jelle de Boer en op links Riekelt Nentjes. 

Het begin van de wedstrijd was overduidelijk voor de jonge profs uit Volendam. Voor en handvol meegereisde supporters was het zichtbaar dat Volendam inmiddels al een tijdje met de voorbereiding bezig is. Het team oogde fit en combineerde makkelijk. In bovengenoemde samenstelling was het voor Urk even zoeken, vooral hoe om te gaan met de snelle en bewegende mensen van Volendam. Het duurde zo'n 25 minuten voordat Urk de zaken wat beter op orde had, inmiddels was het al wel 0-3 voor Volendam.
Vrij uit het niets knalde William de Boer zijn tweede doelpunt van de voorbereiding binnen. Na goed storend werk bij Urk maakte 'de Pip' met een harde schuiver in de verre hoe  de 1-3. Niet lang daarna ronde Riekelt Nentjes een schitterende counter af, 2-3. Dit was tevens de ruststand.
 
Na rust een ander spelbeeld waarbij Urk meer aan voetballen toekwam. Het begin van de tweede helft was, in tegenstelling tot de eerste helft, voor Urk. Na een mooie aanval kwam Urk op 3-3, wederom de gretig spelende William de Boer. Na wat wisselingen aan beide zijdes, zoals zo vaak in de voorbereidingsperiode, werd het spelbeeld rommelig. Bij Urk kwamen Robin Gort, Lukas Schraal, Hessel Snoek, Riekelt Jan Brands, Dick Hakvoort, Iede Nentjes en Jelle Kramer in het veld. 
Het laatste deel van de wedstrijd werd Volendam weer sterker. Volendam maakte uit het niets twee goals. Bij een vrije trap kon een Volendammer ongehinderd de 3-4 binnenkoppen en vlak daarna werden een aantal Urk spelers te makkelijk uitgespeeld. Met als resultaat 3-5. Dit was tevens de eindstand.
 
De afgelopen twee oefenduels liet Urk zien over een kwalitatief brede selectie te beschikken. Zowel tegen VVOG als tegen Jong Volendam deed Urk in fases van de wedstrijd qua niveau niet onder voor teams uit hogere klassen. Dit geeft vertrouwen. Komende week staat een normale trainingsweek op het programma. Maandag, dinsdag en donderdagavond wordt er getraind en aanstaande zaterdag is Urk te gast op de Open Dag van SV Spakenburg. Urk 1 speelt daar, als onderdeel van deze Open Dag, om 15:00 uur tegen Spakenburg 1. U bent van harte uitgenodigd op sportpark De Westmaat in Spakenburg.