SV Urk
Vormtweg 7D
8321 NC Urk

facebook

twitter

youtube


Piet Tol: Erelid met een griffel

Er zijn geen woorden voor : "Benoemd tot Erelid van sv Urk". Minuten lang staart hij naar de prachtige oorkonde die zijn nieuwe status van erelid bevestigt. Het is werkelijkheid geworden. Hij is beloond met de hoogste titel, die slechts voor weinigen bestemd is.

Want het reglement beschrijft dat deze titel is uitsluitend bedoeld voor personen die wegens bijzondere verdiensten een bijzondere status heeft ten opzichte van gewone leden. En de toegevoegde uitdrukking "met een griffel" ontleent haar ontstaan aan een oud gebruik: heeft een persoon een voortreffelijke prestatie geleverd, dan krijgt hij of zij niet alleen een tien, maar wordt bovendien beloond met een nieuwe griffel (een zeer goede beoordeling). Piet Tol verdiende het.

Voorzitter Gerrit Meun mocht hem namens de leden de unieke gouden clubspeld op zijn revers spelden, onder toeziend oog van zijn vrouw, kinderen en familie. Jarenlang heeft hij zich belangeloos ingezet voor sportvereniging Urk. De bouw van de kantine, de bouw van de tribune/kleedkamers, een gezin vol met gekwalificeerde voetballers , trainer/leider, verkopen van lootjes en het inzamelen van oud papier voor de club. Het was sv Urk, wat de klok sloeg en ik ben als schrijver er van overtuigd dat ik vast nog een aantal dingen vergeet. Er bestaat geen tegenargument te bedenken wat een uitreiking van deze titel in de weg zou staan.

Piet Tol, het is je gegund en van harte gefeliciteerd met jouw eretitel.

 

Agenda

zaterdag 25 nov 2017 - 14:30 uur
sdc Putten - Urk 1
vrijdag 01 dec 2017 - 08:00 uur
Oud Papier lopen
zaterdag 02 dec 2017 - 15:00 uur
Urk 1 - AZSV
dinsdag 05 dec 2017 - 19:00 uur
Vergadering Senioren commissie
zaterdag 09 dec 2017 - 14:30 uur
Huizen - Urk 1

Twitter

SV Urk TV


Sv Urk - HZVV

URK1- SPARTA NIJKERK