SV Urk
Vormtweg 7D
8321 NC Urk

facebook

twitter

youtube


Urk schiet uit slof tegen LTC

Ze kwamen met een goed gevoel naar Urk maar gingen met een kater weg. Urk wist het net namelijk goed te raken tegen LTC uit Assen. De eerste helft eindigde op 1-0 na een snelle goal in de 5e minuut, maar na rust schoot Urk flink uit de slof met 5 doelpunten. Een eindstand van 6-0 is lange tijd niet meer te zien geweest op Urk. Genieten dus voor de supporters langs het veld.

Urk kwam goed uit de startblokken. Van meet af aan had het controle over de wedstrijd. Een van de eerste aanvallen leverde meteen een doelpunt op met een droog schot vanaf 20 meter door Lucas Nagel. Een droomstart. Daarna bleef Urk goed combineren en de ruimte op de vleugels zoeken. Doelpunten leverde dit niet op. Voor de goal kwamen de Urkers een paar keer net een teen te kort om de bal binnen te tikken.

Na rust was het anders. Opnieuw een snelle goal van Lucas Nagel, vrij vlot gevolgd door een schitterende volley met het "puddingbeen" van Klaas Kramer. De supporters gingen er eens goed voor zitten, want de tegenstander werd alle hoeken van het veld laten zien behalve het doelgebied bij Cornelis Koffeman.

Voor het half uur om was, had Urk nog 2 keer gescoord via een mooie van Hessel Snoek met links in de rechterbovenhoek en een hele mooie counter waaruit uiteindelijk wederom Lucas Nagel (zijn derde van de wedstrijd) de bal kon binnen tikken. Het mooiste aan die aanval was zeker het overstapje van Jan van Slooten. Schitterend!

En of het nog niet genoeg was, werd een kruip door sluip door actie van Hessel Snoek tussen 5 verdedigers nog eens beloond met een penalty. Riekelt Jan Brands haalde de trekker over en zette het scorebord op 6-0. Dat was ook meteen de einduitslag.

Met deze overwinning en het verlies van VEV'67 bij onze vrienden van Omlandia heeft Urk nu een comfortabele voorsprong van 7 punten op de nummer 2 in de competitie. Met de topper van volgende week in Groningen tegen Oranje Nassa is dat een prettig gevoel. We liggen op koers!

 

 

Agenda

maandag 19 feb 2018 - 19:30 20:30 uur
Jeugdcommissie vergadering
dinsdag 20 feb 2018 - 19:30 uur
vv Groningen - Urk 1 (Beker)
vrijdag 23 feb 2018 - 08:00 uur
Jannie de Jong jarig!
zaterdag 24 feb 2018 - 14:30 uur
nsc Nijkerk - Urk 1
dinsdag 06 mrt 2018 - 19:00 uur
Vergadering Senioren commissie

Twitter

SV Urk TV


Urk - SC Genemuiden

Urk - HSV Zuidvogels