SV Urk
Vormtweg 7D
8321 NC Urk

facebook

twitter

youtube


Urk worstelt en komt boven

Urk is ook na de wedstrijd tegen Oranje Nassau uit Groningen nog steeds ongeslagen in de competitie. Daar zat het de eerste helft niet naar uit. Bij rust stond Urk namelijk op een 2-0 achterstand. Na rust werd alles anders. Urk worstelde en streed voor iedere bal. Het was dan ook niet meer dan verdiend dat de eindstand bleef steken op 2-2. Misschien wel een terechte uitslag.

 

Het was moeilijk voetballen op de matige grasmat in Groningen. Als je als Urk inmiddels aardig gewend bent aan een biljartlaken als het hoofdveld op De Vormt, dan is het wennen op een hoogpolig hobbelig veld te spelen. Urk start redelijk en laat de bal rond gaan. Dat levert twee aardige kansen op, maar geen doelpunten. Na 20 minuten moet Urk al wisselen vanwege een blessure bij Siemen Lindeboom. Hij wordt vervangen door de weer fitte Bennie Dunnink.

 

Na een ruim half uur een hele goede kans voor Urk, die gemist wordt. In de counter komt ON er goed uit. Eigenlijk de eerste de beste scrimmage voor het doel van Cornelis Koffeman levert meteen een doelpunt op, 0-1. Niet veel later en vlak voor rust komt ON op 2-0 door een foute terugspeelbal van Bennie Dunnink. Een aanvaller kruipt er goed tussen en kan de voorsprong vergroten voor de thuisploeg. Ruststand 2-0.

 

Na rust een gedreven Urk in het veld. Urk gaat op jacht naar goals en strijdt voor iedere bal en iedere meter. Mooi om te zien voor de vele meegereisde supporters. In de 53e minuut levert dat een doelpunt op. William de Boer kan de bal intikken nadat deze vanaf rechts goed wordt voorgegeven. Urk ruikt kansen op meer en blijft onder aanvoering van doorgaan, met volle inzet. Rolf de Boer zet vol in op de winst en brengt Jelle de Boer voor Hessel Snoek. Even later ook nog Marinus Snoek voor Gert Jan Nagel. De middenvelders Lucas, Jan en Cees lopen de longen uit hun lijf en slepen de rest van het team mee.

 

Dat levert uiteindelijk resultaat op. Een voorzet van de prima spelende Lucas Nagel komt via een scrimmage terecht voor de voeten van Jan van Slooten. Hij kan niet missen en schiet voluit binnen, 2-2. Urk resten dan nog enkele minuten om de overwinning binnen te halen. Jelle de Boer krijgt vlak voor tijd de kans om de 2-3 op het bord te zetten. Vanaf rechts staat hij oog in oog met de keeper. De bal gaat echter via de paal naast het doel.

 

De eindstand wordt dan ook bepaald op 2-2. Een misschien wel terechte uitslag voor een wedstrijd waarin beide teams hebben gestreden voor de 3 punten. Urk is en blijft dus nog steeds ongeslagen koploper.

 

 

 

Agenda

woensdag 26 sept 2018 - 19:45 uur
DOVO - Urk 1 (1e ronde TOTO KNVB Beker)
zaterdag 29 sept 2018 - 15:00 uur
Urk 1 - DETO Twenterand
maandag 01 okt 2018 - 19:00 uur
Aanmeldmoment nieuwe leden
maandag 01 okt 2018 - 19:30 uur
JCU-vergadering
dinsdag 02 okt 2018 - 19:00 uur
SCU-vergadering

SV Urk TV


Urk 1- Buitenpost

URK- AZSV